Regizorul Andrei Şerban, refugiat în templul artei tradiţionale moldoveneşti. Prea bun, prea ca la ţară

De ceva vreme, există în Iaşi un loc mai vizitat şi mai căutat decât orice altă instituţie de vază a oraşului. Palatul Culturii, Mitropolia, Teatrul, Primăria şi toate muzeele din târg nu sunt asaltate de atâtea vipuri de toate categoriile precum este restaurantul La Conac, păstorit de Daniel Gorbănescu, mare amator şi promotor de tradiţii româneşti. De la premierul Cioloş la perechea regală Margareta – Radu Duda, de la Dan Puric la ambasadori de înalt calibru, cu toţii au trecut pragul restaurantului din Copou, petrecând româneşte, şi culinar, şi muzical, dar mai ales, artizanal. Unul dintre oaspeţii recenţi a fost şi maestrul Andrei Şerban, despre care jupânul Gorbănescu a spus: “Un geniu pe care Universul ni-l face cadou!”. Un compliment care a presupus, sperăm, şi o ţuică din partea casei, că doar n-or bea zeii doar ambrozie şi nectar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *