Lucruri pe care ginecologul ar vrea să nu le faci

Sunt unele reguli pe care ginecologul tău ar vrea să le urmezi, pentru a preveni problemele de sănătate. Vezi care sunt.

Rămâi în hainele în care ai făcut sport

Oricât de ocupată ai fi, nu rămâne în aceleași haine în care ai făcut sport sau alte activități fizice. Ginecologii te sfătuiesc să faci duș imediat după un astffel de moment, deoarece bacteriile se răspândesc mai ușor când ești transpirată și ai hainele ude, potrivit prevention.com. În aceste condiții, pot apărea infecții, iritații și vaginite. Cel mai bine este să porți întotdeauna haine din materiale naturale, precum bumbacul, deoarece nu mențin umiditatea.

Faci sex, deși te doare

Sexul îți oferă, în mod normal, plăcere, dar dacă te doare, mergi la medic. Disconfortul din timpul actului sexual poate fi cauzat de infecții vaginale, constipații, endometrioză, chisturi ovariene sau chiar cancer, așa că nu trebuie să îl ignori. Mergi la medic la primele simptome și vei evita complicațiile.

Te tratezi singură

Numeroase femei își iau singure medicamente pentru infecțiile vaginale si se tratează după ce au citit pe internet sau au auzit la prietene. Ginecologul este singurul care îți poate pune un diagnostic corect, iar un tratament care nu a fost recomandat de specialist poate să îți agraveze simptomele. Uneori, semnalele care te fac să crezi că ai de-a face cu o simplă candidoză pot fi, de fapt, date de o infecție bacteriană, de boli cu transmitere sexuală sau alergii.

Ignori sângerarea abundentă

Indiferent de ce vârstă ai, sângerarea abundentă din timpul menstruației nu trebuie ignorată. Specialiștii susțin că sunt metode care pot trata această problemă, de la tratamente hormonale sau medicamente anti-inflamatoare.

Porți chiloți tanga

Ginecologii susțin că lenjeria tip tanga poate provoca iritații și nu permite circulația aerului în zonă. În aceste condiții, organele genitale sunt predispuse la infecții.

Nu mergi anual la ginecolog

Cancerul de col, de sâni și ovarian pot fi tratate cu succes dacă sunt diagnosticate la timp. Mergi anual la control și fă-ți testul Papanicolau, precum și o ecografie mamară. În plus, consultul medicului este obligatoriu, atunci când simți că ceva nu este în regulă.

Sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *