„Magna cum laude” Primăriei „Deszăpezirea s-a făcut perfect!”

Mihai ChiricaDin birourile Palatului Roznovanu, totul pare perfect. În special acţiunea de deszăpezire a oraşului care, pe lângă faptul că nu s-a prea văzut în momentele critice, a dat suficiente bătăi de cap şoferilor şi nervi călătorilor cu autobuzul ajunşi cu întârziere la lucru sau la şcoli.

Conform Primăriei, însă, echipele au intervenit pe toată durata ninsorilor pentru îndepărtarea zăpezii de pe toate străzile de gradul 1 şi 2, iar  probleme sau accidente în traficul rutier pe raza localităţii n-au existat.

Municipalitatea spune aşa: – Salubris, Citadin, Servicii Publice şi RATP Iaşi au intervenit cu de 33 de utilaje diferite de tip ISEKI, multicar, tracor sau LADOC, fiind împrăştiate aproximativ 600 de tone de materiale antiderapante în intervalul 3-5 decembrie.

“Nu au existat accidente sau tamponări uşoare. În acest moment lucrăm la transportarea zăpezii care a fost depozitată temporar în intersecţii atunci când a nins şi am intervenit pentru degajarea drumurilor. Preventiv, în cazul în care vremea se va încălzi uşor şi zăpada se va topi, am discutat cu cei de la ApaVital să fie pregătiţi să intervină dacă vom avea dopuri de gheaţă în reţeaua de canalizare, pentru ca străzile să nu fie plină de apă”, afirmă directorul tehnic al Primăriei, Mihai Chirica.

Începe adevărata iarnă

Cu tot profesionalismul Primăriei Iaşi, recomandăm şoferilor o atenţie sporită în următoarele zile, pentru ca aceste conditii meteorologice vor duce la formarea poleiului. Începând de joi, 9 decembrie,  vremea va reveni la caracterul de iarnă începând chiar. Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a emis o atenţionare de cod galben pentru ninsori în toate judeţele ţării.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *