Academia de Fotbal „Costel Comănescu“!

Comanescu Constantin

Comanescu Constantin

Unul dintre membrii fondatori ai clubului CSMU Poli Iaşi şi membru în Consiliul Director, Adrian Ambrosie, a declarat că tratativele cu omul de afaceri Constantin Comănescu, în ceea ce priveşte crearea unei şcoli de fotbal la Iaşi, sunt avansate.

„Când am făcut această echipă, ne-am propus câteva obiective. Unul dintre acestea a fost să relansăm fotbalul juvenil în Iaşi. Suntem în discuţii avansate cu omul de afaceri Costel Comănescu în acest sens. Acesta doreşte să ia Baza Sportivă «Tepro» şi să o modernizeze. Noi sperăm ca până în vară, cel târziu, să demarăm acest proiect“, a spus Adrian Ambrosie.

Proiectul pus la cale de cei de la Poli şi Comănescu este unul mai mult decât îndrăzneţ.

„Domnul Comănescu ne-a spus că este dispus să investească oricât, numai să facem acest proiect. A făcut deja un plan. Vor fi trei terenuri. Unul mare, cu iarbă, pe care se vor disputa meciurile oficiale şi încă două sintetice, pe care se vor face antrenamentele. Vom face o bază de recuperare, un hotel şi un restaurant pentru copii de la şcoala de fotbal“, şi-a continuat prezentarea fostul jucător al defunctei Politehnica Iaşi.

Ambrosie a recunoscut că nu ştie cum se va chema noua şcoală de fotbal: „În condiţiile în care proiectul cu Academia de fotbal «Mircea Lucescu» a căzut, nu ne-am gândit cum se va chema noua şcoală de fotbal“.

Noi, sincer, sperăm ca acest proiect să fie pus şi în practică, nu aşa cum s-a întâmplat cu alte zeci de proiecte în fotbalul ieşean. Şi mai sperăm ca noua „Academie“, „Şcoală de Fotbal“ sau cum s-o mai chema ea să poartă numele unei glorii a fotbalului ieşean, că nu de alta, da’ ne-am cam face de râs cu Academia de Fotbal „Costel Comănescu“!

A mai vrut şi în iarnă să bage bani

Aşa cum „Bârfa de Iaşi“ vă informa în ianuarie, omul de afaceri Costel Comănescu şi-a manifestat intenţia de a sprijini fotbalul juvenil ieşean şi la începutul anului, însă atunci lucrurile s-au complicat.

Cei de la CSMU Poli Iaşi i-au propus lui Comănescu să preia gruparea ieşeană, însă acesta a spus pas pe motiv că ar fi o pălărie mult prea mare pentru el.

Mai mult, atunci Comănescu a declarat că echipa nu are nicio şansă să promoveze şi că ar fi mai bine să se renunţe la toţi „mercenarii“ şi să se pună bazele unei formaţii alcătuită doar din tineri locali.

Ideea nu prea a fost pe placul primarului Gheorghe Nichita, care, deşi nu a recunoscut acest lucru, încă se mai gândea la promovare chiar din acest sezon.

În atari situaţii, Comănescu a lăsat-o moartă şi şi-a văzut de-ale sale.

În 2007 a stat doar câteva săptămâni

Faptul că la începutul anului Comănescu s-a răzgândit să mai bage bani în fotbalul ieşean nu a fost prima ispravă de acest gen.

În 2007, Comănescu a luat 6% din procentele fostei Politehnici şi asigura, împreună cu Ion Zapodeanu (26% din acţiuni) şi Iulian Dascălu (26% din acţiuni), capitalul majoritar privat.

Înţelegerea a durat însă câteva săptămâni, Comănescu sucindu-se şi spunând că nu mai doreşte să bage bani la Poli.

„Am luat decizia după ce am văzut că nu ne-am întâlnit pentru reorganizarea clubului, aşa cum era stabilit. De când m-am hotărât să investesc şi până acum, nimeni nu m-a întrebat care sunt ideile mele legate de club! Apoi, am fost acuzat că destabilizez echipa! Ma retrag fiindcă nu vreau să ies ţap ispăşitor”, şi-a argumentat atunci retragerea Comănescu.

Probleme cu „Programul Rabla

Criza economică l-a afectat puternic şi pe omul de afaceri ieşean care în 2009 era pe locul 179 în Topul 500 de miliardari români, cu o avere estimată la 30 – 32 milioane de euro.

De atunci însă afacerile i-au mers mai mult pe minus, iar cea mai mare lovitură a primit-o prin neincluderea firmei sale Remat în programul „Rabla“ pe 2011.

Deşi are o reţea de 26 de puncte de colectare, Remat-ul lui Comănescu a fost exclus de Ministerul Mediului şi pădurilor (MMP), prin Agenţia Naţională pentru  Protecţia Mediului (ANPM), deoarece are datorii la stat de 1,5 milioane de lei.

În apărarea sa, Comănescu a spus că „au căutat motive pentru a ne scoate în afara programului. Permit unor firme străine să acţioneze şi pe noi, români, nu ne acceptă“.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *