Adi Despot şi trupa rock Viţa-de-Vie, într-un concert la Iaşi

„Mi-e sufletul slab şi am  nevoie să-l hrănesc cu artă adevărată, ca să rămînă viu”, spunea vocalistul Despot, la lansarea albumului „Egon”, pregătit în amănunt timp de mai bine de cinci ani.

Vita de vie - Adrian Despot

Adrian Despot

Concert rock de calitate în Clubul ieşean „Hand” oferit de una dintre cele mai tari trupe ale momentului: Viţa-de-Vie. Sâmbătă, 12 februarie  2011, începând cu ora 20.00, vocalistul Adrian Despot, liderul formaţiei le va oferi ieşenilor iubitori ai genului rock-alternativ, un spectacol de excepţie din care nu vor lipsi piesele de rezistenţă de pe albumele care s-au bucurat de success.

În deschiderea spectacolului din „Hand” vor concerta alte două trupe rock tinere din Piatra Neamţ, e vorba de „Metal Revolution” şi „Umbra”, prima, adeptă a genului musical trash-hardcore, iar cea de a doua a rockului alternativ. Preţul unui bilet la concert a fost stabilit de organizatorii din cadrul Asociaţiei Studenţeşti Metalsupport la fix 15 lei.

Trupa Viţa de Vie s-a înfiinţat în anul 1996, la iniţiativa foştilor membri ai formaţiei „Asterics”. Au lansat primul album, “Rahova”, în 1997, după care au urmat albumele “Fenomental”, “Lucky Nights Live” (cu Timpuri Noi), “Exxtra” şi “Doi”. Iniţial, din Viţa de Vie au făcut parte Sorin Dănescu la clape, Sorin Tănase la tobe, Sorin Vasile la bas, Bodo, voce, şi Vrabie, chitară.  Bodo a fost înlocuit în 1996 de Adrian Despot, iar în locul lui Vrabie a venit Eugen “Jojo” Vasile.  La începutul anului 2006, basistul Mircea Burete, care s-a alăturat grupului în 1996, părăseşte trupa, iar locul îi este luat de Adrian Ciuplea. Despot s-a remarcat mai întâi la „Şcoala Vedetelor”, apoi în cadrul trupei Viţa-de-Vie, înfiinţată în urmă cu 15 ani. De atunci, Adrian Despot este vocea inimitabilă a formaţiei, chitarist, compozitor şi producător muzical. Şi, mai presus de toate, un profesionist de excepţie, pasăre rară, în lumea muzicii româneşti.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *