Adio, ancoră! Adio, Maricica! Welcome, „tattoo artists”! Cât vă costă să vă mâzgăliți corpul… definitiv

S-au dus vremurile în care Maricica, Vasile, sirenele și ancorele erau în mare vogă în ceea ce privește înfrumusețarea corporală. Apusă este și epoca tatuajelor tribale în jurul bicepsului steroidizat. Acum băieții care tatuează nu se mai ascund în camere insalubre din Tudor, nu mai anesteziază locul cu țuica de acasă și nici nu mai „dezinfectează” acele cu flacăra de la brichetă. tatuaje_2Acum, băieții sunt „tattoo artists”, merg la convenții, au instrumente specializate și au împânzit Iașul în ultimii ani precum ciupercile după ploaie.

Artă, artă, dar să știm și noi…

Vesel, șugubăț, cu o față deschisă, Andrei Ciubotă, cunoscut de cei care i-au călcat pragul drept Q-bo, este una dintre cele mai noi apariții pe piața locală a tatuajelor. Și-a  deschis sediul în Centru, în galeriile Ștefan cel Mare, are toate certificatele la zi, își plătește dările către stat și, ce-i mai important – ca la dentist, de altfel -, are „mâna ușoară”.

La el la salon, prețul minim pentru un tatuaj este de 130 de lei, iar valoarea „operei” se stabilește în funcție de numărul de ore de lucru și de complexitate. Așadar, o lucrare în negru și gri vă costa 90 de lei pe oră, un tatuaj color – 100 de lei pe oră, iar un cover-up alb-negru – tot 100 de lei. tatuaje_1„În România, ca în multe alte locuri din lume, din nefericie, tatuajele nu sunt încă percepute ca o formă de artă. Însă, prin munca noastră oamenii încep să aprecieze tatuajele executate profesional, tehnic, artistic, responsabil și cu multă dragoste față de frumos”, spun artiștii de la Q-bo Ink pe site-ul lor.

Vrăjitorul din… vopsea

Merlin e un alt „artist pe piele” care a intrat oficial pe piața ieșeană de cîțiva ani. Tatuează la el acasă, dar cei care vor să apeleze la el pot intra în contact cu acesta pe Facebook sau la numărul de telefon pe care-l afișează.

„Merlin Tattoo vă așteaptă cu noi idei. Pentru mine clientul mulțumit este cel mai important! Ai de făcut, modificat sau întreținut un tatuaj, sunt aici pentru a te ajuta în a alege un model potrivit. Vă mulțumesc celor ce au ales Tatuaje Iași Merlin! Relații și consultanță la numărul de telefon 0748… (îl găsiți voi…), de luni până duminica, 08:00-22:00”, este anunțul pe care ieșeanul îl postează pe site-urile de socializare.tatuaje_3

La Castor

Un salon cu tradiție în Iași, cu artiști prezenți la majoritatea evenimentelor de profil din țară și de peste hotare, este Castor Ink. Localizat pe strada Fierbinte nr. 4, lângă Poliția Municipiului, acesta este locul în care lucrează nu mai puțin de patru artiști, precum și invitații pe care aceștia-I cheamă ocazional. Din 2005  și până acum, Castor și ceilalți specialiști de aici au obșinut zeci de peremii, în special în țară și la concursurile specifice din Portugalia.

Mihaela Tattoo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *