Baschetul ieşean, în moarte clinică

După un tur de campionat dezastrous, echipele de baschet masculin şi feminin ale Politehnicii Iaşi au stat mult timp cu sabia lui Damocles deasupra capului, nu puţine fiind momentele în care directorul clubului, Leonida Antohi, spunea că se gândeşte să le desfiinţeze.
Chiar dacă a luat decizia de a continua cu cele două formaţii, gruparea ieşeană nu mai are banii necesari pentru a plăti salariile jucătorilor, de aproximativ 20.000 lei lunar. Banii ar trebui să fie suportaţi de Fundaţia Sportului Ieşean, care însă a spus că va susţine doar acele echipe cu performanţe.

La echipa feminină, care a câştigat două partide în turul campionatului, lucrurile par mai bune, neavând probleme cu retrogradarea. Mai ales că acestea nu au nici măcar zece jucătoare la dispoziţie pentru a completa raportul de arbitraj, jucând fiecare meci cu 6-7 jucătoare. Aşadar, cu o mică infuzie de capital ar putea fi aduse câteva jucătoare, iar rezultatele ar fi mult mai bune.
În schimb, la băieţi, situaţia este mult mai proastă, elevii lui Costel Moscalu nereuşind să câştige nici un meci într-un tur de campionat. Tocmai de aceea, în aceste zile se discută întărirea serioasă a echipei. Pe lângă Amarghioalei, jucător care vrea să se întoarcă acasă, ieşenii poartă discuţii cu americanii Dawson şi Levine, care au mai jucat la Iaşi, şi cu Marko Zarkovic, un sârb de 26 ani.
Pentru aducerea acestor jucători, ieşenii ar trebui să achite aproximativ 9.000 de euro acum, plus câte 5.000 de euro pe lună, bani care nu există la gruparea ieşeană.
Soarta celor două echipe de baschet ieşene pare a sta în totalitate în mâna celor de la Fundaţia Sportului Ieşean.
Ce facem domnilor, le lăsăm să moară?! Sau le facem respiraţie buşon la buşon?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *