Cine şi cui îi va croi o bătaie?

Cine şi cui îi va croi o bătaie?* cu 63% – dacă e să ne raportăm la rezultatele alegerilor din iunie – Cristina Nichita, candidatul USL are mari şanse de a câştiga Colegiul 9.

Scena celor mai mioritice conflicte în debutul campaniei electorale, pe motiv că bannerele unui candidat sunt mai lăţoase şi dau mai mult lapte, Colegiul 9 Alexandru cel Bun prilejuieşte un interesant război al sexelor. Pe de o parte avem două doamne care s-au dovedit a fi mai bărbate decât rivali din tabăra masculină, iar pe de altă parte întâlnim trei feciori, care mai de care mai efeminat în vorbă, chip sau port.

În mod cu totul îndreptăţit, Cristina Nichita, candidatul USL pare să-şi fi măsurat contracandidaţii pentru un loc în Cameră, rezultând o concluzie la fel de dreaptă şi băţoasă precum manechinele din dotarea creatorilor de modă: şanse mari, spre enorme, pentru ocuparea primei poziţii. Remarcată, în perioada 2008-2012 printr-o serie de campanii sociale, doamna are şi marele avantaj de a fi susţinută de tiz-ul ei din Palatul Roznovanu, omul care numai printr-un strănut le dă fiori candidaţilor ARD şi PP-DD. De altfel, atât Maria Aldea, cât şi Daniel Oajdea adoptă o strategie de campania axată pe atacuri la adresa edilului-şef, pentru că, nu-i aşa, atunci când nimic nu ai a spune sau a face, e mai înţelept să critici municipalitatea.

 

Un loc doi cât o victorie pentru Maria Aldea

Că tot veni vorba de candidatul portocaliu, avocata Aldea este ceea ce se poate chema „new-entry in the bahluian political”. La drept vorbind, nu prea înţelegem de ce un apărător al legii ar dori să îmbrăţiseze un alt job, cu atât mai mult cu cât afacerile par a-i merge binişor doamnei: câştiguri în valoare de 95.000 lei pe parcursul anului trecut, 6.000 euro băgaţi în natură moartă, portrete şi nuduri, aur, argint, aramă, pietre preţioase şi piatră ponce valorând 10.000 euro, la care se adaugă  depozite bancare de 120.000 euro şi împrumuturi în nume personal de 138.000 euro către o persoană fizică. Lider în privinţa averilor candidaţilor din colegiu, Maria Aldea este creditată, conform sondajelor cu şansa a doua. Ar fi, să recunoaştem, un rezultat încurajator pentru un boboc în ale politichiei.

 

Senzaţional, în direct şi în reluare…

Fără îndoială, candidatul PP-DD este unul senzaţional, uluitor… Cine n-a auzit în târg de Daniel Oajdea? Politicianul şi-a dorit enorm să ajungă primar, convins fiind de faptul că numai un specialist în apă potabilă poate ocupa acest post şi care, ulterior, a ajuns să se judece cu hurjuiul de la RADEF pentru facturile neplătite către ApaVital. În alte condiţii, s-ar putea alege cu un nou mandat, numai că, între timp, poporul s-a cam lămurit cum e treaba.

Candidaţii PER şi UDMR sunt prezenţe pitoreşti pe buletinele de vot. Junele Sebastian Tătaru candidează cam de amorul artei. Surse apropiate ecologistului susţin că, preocupat de stupărit, Tătaru nu prea are ce face iarna asta, hotârându-se brusc să îmbrace haina verde şi să zumzăie, electoral, prin Dacia. De fapt, dacă ne gândim mai bine, Tătaru ar putea un scop la aceste alegeri: să-i lăse lui Jozsef Fazekas de la  UDMR umilitoarea obligaţie de a fi prezent la ceremonia de decernare a Lingurei şi Limbajului de Lemn.

Mădălin Botezatu

3 comentarii

Lasa comentariu
 1. Maria Aldea

  Nu mi-am als sa critic municipalitatea pentru ca nu as avea ce zice de D-na Nichita. Am spus-o si o repet : aceasta se lauda exclusiv cu ceea ce a facut Primaria Iasi pina acum de parca. Primaria ar fi proprietatea lui ” tatucu” Nichita ; mai mult, stimata doamna cu ” brand” laudat de sine insasi si ” tatucu” sef de partid. ESTE IN FALAIMENT cu datorii de peste 4,5 milioane ROn, echivalentru a peste 1800 de pensii medii. Ori, este clar ca „lupta „cu pachetele si functionarii Primariei sa cistige voturi ca doar ajunsa in Parlament isi va putea salva firma

 2. Cezar

  Articolul acesta este, fara indoiala, creatia unui juranalist marioneta care nici pe departe nu este obiectiv.
  Pe candidata Nichita Cristina o vede pe primul loc doar pentru ca ,,tiz-ul ei din palatul Roznovanu” a numit-o candidat in acest colegiu. Putea sa aminteasca de nerealizarile economice ale dumneaei – firma care este in insolventa, si de realizarile dumneaei: casatoria cu arhitectul sef al Iasului.
  Pe doamna Aldea Maria o vede pe locul 2 pentru ca este ,,boboc” in politica si prezinta declaratia de avere a dumneaei ca pe o acuzatie. De ce nu prezinta realizarile profesionale ale candidatei?
  Nu este un jurnalist care sa merite atentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *