Debandadă la PMP Iaşi: Trei şefi în 12 luni

Trei şefi în 12 luni. Adică, în medie, un alt preşedinte la fiecare patru luni. Acesta este tristul bilanţ al filialei judeţene a Partidului Mişcarea Populară. Acum câteva zile, Camelia Bogdănici (oto sus), deputat PMP, şi-a anunţat demisia din fruntea filialei ieşene. „Din motive de sănătate. Am leşinat la o dezbatere TV la sfârşitul săptămânii trecute”, şi-a motivat Bogdănici gestul. Cu jumătate de gură, aceasta a admis că au mai fost şi alte cauze care au condus la luarea acestei decizii: „E o lipsă de comunicare”, a spus ea, referindu-se la faptul că a aflat din „discuţii colaterale” despre vizita la Iaşi a lui Cristian Diaconescu, candidat la alegerile prezidenţiale din partea PMP. La bursa zvonurilor, creditat cu şanse mari să preia conducerea filialei judeţene este deputatul Petru Movilă. Oficial, se vor organiza alegeri pentru desemnarea noului lider al partidului Elenei Udrea.

constantin mata gabriel grigore

Şirul schimbărilor
Demisia Cameliei Bogdănici e doar ultima dintr-un şir mai lung de întâmplări similare la partidul care nu are nici măcar un an de existenţă. Astfel, în vara anului trecut, şefia filialei judeţene fusese încredinţată avocatului Dan Constantin Mâţă (foto dreapta). Până acum, acesta a avut cel mai lung mandat. În ianuarie 2014, Mâţă a invocat unele probleme personale şi s-a retras de la conducerea filialei judeţene. A fost succedat în funcţie de Gabriel Grigore (venit pe filieră PDL, fost viceprimar al Iaşului). Grigore (foto stanga) nu a stat în funcţie nici măcar o lună pentru că în februarie acest an, Camelia Bogdănici a fost numită pe post. O perioadă scurtă, Grigore a fost secretar general al filialei pentru ca, ulterior, să plece din PMP şi să revină în PDL. Aşadar, de la sfârşitul lunii februarie şi până la sfârşitul lunii iunie, Camelia Bogdănici a condus PMP Iaşi.

Alegeri interne
Pentru desemnarea noului lider se vorbeşte de organizarea de alegeri interne. În cărţi sunt doar două nume, de fapt singurele cu notorietate din PMP Iaşi: deputatul Petru Movilă şi omul de afaceri Marian Berdan, patronul Electra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *