Fii „Tres chic” de Sărbători!

Acaju-ul a fost cel care a dat culoare acestei primăveri. Chiar şi acum, în preajma sărbătorilor de Paşte, vremea nu ţine cu noi. Mirosul îmbietor al florilor s-a pierdut în vâltoarea ploilor dezlănţuite. Elementele naturii au fost însă preluate, lucrate manual în diverse tipuri de materiale şi transformate în obiecte deosebite, menite să înveselească sufletul.

Paştele altfel

Soarele şi primăvara au fost serbate în cadrul Târgului  de obiecte handmade „Tres Chic” de Florii, organizat în zilelele de 15, 16 şi 17 aprilie într-un complex comercial.

Organizatoarea acestui târg este Andreea Ghiban, proprietara cafenelei „Acaju”.

Andreea-Ghiban-organizator-targ

Andreea Ghiban – organizator targ

„În acest târg se pot găsi obiecte lucrate manual de către diferiţi artişti participanţi în cadrul evenimentului. Sunt în jur de 20 de persoane atât din Iaşi cât şi din Suceava. Tematica o constituie sărbătoarea Paştelui, a Floriilor şi culoarea care ar trebui să se regăsească abundent în acestă perioadă a anotimpului”.

Bijuterii, accesorii, decoraţiuni, tablouri, toate au fost lucrate manual şi inspirate din natură. „Exact ca la un pictor, trebuie să ai o muză, o sursă de inspiraţie ca să poţi realiza toate acestea, pentru că handmade-ul este mai întâi de toate, artă”, ne mărturiseşte un participant la eveniment.

Ouă uriaşe pentru barosani

Cercei sub formă de albinuţe, pisicuţe sau broşe din argint cu cristale Swarovski care nu depăşesc preţul de 35 de lei. O comerciantă handmade spune că „preţurile sunt mult reduse faţă de munca depusă”. La un alt stand, o serie de ouă supradimensionate şi foarte colorate prevestesc marea sărbătoare ce va urma.

„Stau foarte mult ca să le pot realiza. Sunt din polistiren extrudat, peste care se aplică mai multe materiale. De abia în final se colorează şi se adaugă detaliile”, spune artista.

Se pare că obiectele handmade sunt foarte apreciate în Bucureşti şi în afara ţării, mai mult decât în Iaşi. După cum mărturisesc participanţii la târg, aici vin doar pentru a bucura unii vizitatori cu obiectele realizate, pentru a-şi face noi cunoştinţe şi a-şi crea noi contacte.

“Cel mai bine se vând astfel de produse în străinătate. Acolo sunt mult mai apreciate decât aici. Dacă ai vinde doar aici nu ai realiza nimic. Zicala conform căreia un artist creează mai bine pe burta goală este total eronată, o legendă. Dacă nu ai o anumită relaxare financiară, nu poţi face nimic”, spune unul din artişti.

Pentru cei care s-au săturat de obiecte de serie şi doresc să achiziţioneze un obiect unic şi deosebit, handmade-urile pot fi o excelentă alegere.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *