Iată de ce oamenii nu vor privatizarea SMURD!!!

Doi afacerişti cocoloşiţi de câţiva ani buni pe meleagurile Ieşilor – e vorba de miliardarul Dan Fiterman şi Viorel Blăjuţ – adevăraţi rechini ai sistemului nostru umil de sănătate, vor să pună mână de la mână pentru o afacere de zile mari. Surse bine informate, din zona halatelor albe şi cu buzunare foarte largi, ne-au spus recent că cei doi bărbaţi plănuiesc să-şi tragă o firmă de asigurări private de sănătate, dar şi un Serviciu particular de Ambulanţă care să răspundă la comenzi şi apeluri când vor vrea muşchii lor. În vederea îndeplinirii obiectivelor propuse, aceleaşi surse afirmă că cei doi bisnismeni de seamă ai sănătăţii private ieşene ar fi demarat deja procedurile de achiziţie a maşinilor de urgenţă. Iată, astfel, cum la Iaşi, SMURDUL lui Arafat şi Cimpoeşu vor avea, în sfârşit, un concurent „valabil” în a transporta morţii şi răniţii către UPU, Pompe Funebre ori Eternitatea.

Deşi iniţiativa pare una nobilă la prima vedere, deoarece ar da posibilitatea şi unui operator privat să se ocupe în mod profesionist de medicina de urgenţă, în realitate aceasta le-ar putea umple buzunarele, doldora şi-acum, celor doi afacerişti. Bine, bine vă veţi întreba! Dar cum vor reuşi cei doi să implementeze un sistem particular de Ambulanţă sau o firmă de asigurări, fără sprijinul neobosit al unor personaje importante din Sănătate?

Un trio celebru „face cărţile” în sănătatea privată  

Ei bine, vă amintim că Fiterman şi Blăjuţ sunt prieteni la cataramă cu un ins notoriu pus de portocalii să gestioneze purcoiul de bani de la CAS Iaşi: e vorba evident de jupânul Sănătăţii ieşene, doctorul Iulian Şerban. Aceleaşi surse cu parfum de credibilitate susţin că directorul Casei de Asigurări de Sănătate ar fi un fel de guru sau de eminenţă cenuşie a afacerii cuplului Fiterman – Blăjuţ. O fi adevărate ori nu aceste zvonuri, noi nu băgăm mâna în foc. Cert este doar un singur lucru. De câţiva ani buni, stăpânul Imperiului Fiterman ridică bani grei de la statul român, iar afaceristului Blăjuţ îi merg de minune business-urile cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Cele cu stingătoare expirate. Dar aceste afaceri, de altfel legale, ar putea fi explicate mult mai bine chiar de către şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), comandantul Ştefan Lazăr, un alt camarad foarte bun al patronului de la Iaşisting. În prezent, Viorel Blăjuţ se mai ocupă de administrarea Spitalului privat „Sf. Sava”, afacere care-i rotunjeşte lună de lună conturile. Aşa cum stă bine oricărui afacerist de succes… pe timp de criză!

Condiţii de hotel de lux, nema specialişti

Deşi a intrat anul trecut, în premieră, în clasamentul „Forbes 500 Miliardari”, obţinând la nivel naţional locul 170 în top, cu o avere estimată la peste 30 de milioane de euro, Imperiul Fiterman are mari probleme de imagine. Chiar dacă oferă condiţii de hotel de lux bolnavilor internaţi, centrul „Arcadia” suferă, din păcate (cu regret o spunem!) la capitolele logistică şi performanţă. Fără specialişti şi cadre medicale bine pregătite, orice afacere din zona sănătăţii nu face nici cât o ceapă degerată. În rest, s-auzim numai de bine! Şi sănătate… că banii numai ei ştiu unde sunt!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *