”I’ll be back”, cea mai bună replică dintr-un film din toate timpurile

Fraza „I’ll be back”, rostită de Arnold Schwarzenegger, starul francizei „Terminator”, a fost desemnată cea mai bună replică dintr-un film din toate timpurile, clasându-se pe primul loc într-un sondaj realizat de platforma online LOVEFILM. Un sfert (25%) dintre participanţii la sondaj au declarat că fraza „I’ll be back” („Mă voi întoarce”) rostită de actorul de origine austriacă în primul film din seria „Terminator”, lansat în 1984, este cea mai bună replică din cinematografie, din toate timpurile, informează dailymail.co.uk.

Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California, l-a învins în acest clasament pe James Bond, aflat pe locul al doilea, care a obţinut 14% din voturile totale exprimate de iubitorii de film, cu fraza de prezentare a agentului 007 – „Bond, James Bond”. Pe locul al treilea s-a clasat expresia – celebră şi pentru faptul că este dificil de pronunţat – „Supercalifragilisticexpialidocious” din musicalul „Mary Poppins”, produs de studiourile Disney în 1964, cu 10% din voturi. Locul al patrulea a revenit frazei „”Who you gonna call?” („Pe cine vei chema?”) din filmul „Vânătorii de fantome/ Ghostbusters” (1984), cu 9% din voturi, iar pe poziţia a cincea s-a clasat expresia „Elementary, my dear Watson” („E elementar, dragul meu Watson”) din filmul „Sherlock Holmes/ The Adventures of Sherlock Holmes” (1939), cu 8% din voturi.

La noi, într-un top similar, probabil că ar intra ”Un fleac, m-au ciuruit (Cu mâinile curate), ”Mihai, tu știi șah?” din Liceeani, ”De ce dai, mă, de ce dai”, din Reconstituirea, ”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană (Filantropica) etc.

(sursa: www.ziarulring.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *