Kinetoterapie şi fete frumoase

În curând, bolnavii din spitale vor avea parte de atenţia celor mai frumoase doctoriţe! Tot mai multe modele aleg să profeseze în lumea medicală, doborând astfel mitul cum că femeile frumoase au atenţia canalizată către alte domenii mai… personale.

Carmen Borş este o tânără care face parte din categoria fetelor frumoase care ştiu ce vor. În prezent, ea este studentă în anul trei la Facultatea de Bioinginerie Medicală, specializarea balneo-fizio-kinetoterapie şi recuperare, şi model la agenţia First Models, mărturisindu-ne că profesia de medic este una de viitor:

“Am ales această specializare pentru că este de viitor şi se caută foarte mult în străinatate, deşi în România oamenii nu prea sunt familiarizaţicu ea. În ultimii ani, kinetoterapia a devenit un domeniu cunoscut şi foarte apreciat pentru eficacitatea procedurilor de către persoanele care au avut nevoie de recuperare. După absolvire aş vrea să plec în străinătate sau, dacă nu mi se oferă această şansă, săi rămân în Iaşi”.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Mai mult decât atât, după spusele tinerei, kinetoterapia se îmbină perfect cu modelingul, deoarece practica de la facultate o ajută să îşi menţină silueta. În acest an, specializarea s-a aflat în topul preferinţelor, datorită spectrului larg de desfăşurare şi a posibilităţilor de realizare profesională:

“Misiunea acestei specializări constă în formarea de specialişti în domeniul balneofiziokinetoterapiei şi recuperării, cu deschidere largă şi spre alte domenii ale medicinei. Să zicem ca un fel de kinetoterapeut cu mai multe ramuri. Efectiv, aplic tehnicilie de terapie fizică, asistenţă kinetică, profilatică şi recuperare motorie, tehnicile de electroterapie, hidroterapie, termoterapie şi masaj pentru ca persoanele cu diverse afecţiuni sau care au suferit intervenţii chirurgicale să se folosească de mişcare”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *