Peţitoria, o afacere fără bani şi fără sex

„Cristina şi Alina” se recomandă, suav, două june care, sătule să facă ochi dulci bărbaţilor însuraţi ori cum or mai fi ei, numai testosteron să aibă, au pus la cale o afacere cu pirostrie.

Duduile, ostenite să mai dea Like pe Facebook la pozele cu mirese şi porumbei în zbor, au lasat de curând „un concept unic”, care va despleti cosiţele fetelor bătrâne şi va reşapa în armăsari domnii purii.

Peţitoria, o afacere fără bani şi fără sexAgaţamente cu final cunoscut

„Întâlniri la minut”. Pardon, la 7 minute, în care cică îţi poţi întâlni jumătatea ori zecimea de viaţă dacă ai noroc şi hormonii tăi rezonează cu ai domnului cu care te vezi în carne şi oase la o întâlnire aranjată de duduile de la Single Bell. „Nu suntem agenţie de matrimoniale, ci intermediem întâlniri, în diferite contexte interesante şi distractive, între persoane care nu se află într-o relaţie şi au câteva lucruri în comun (vârstă, nivel de studii, statut social etc), vor să îşi lărgească cercul de cunoştinţe, să petreacă timp de calitate în compania altor singles, să lege noi prietenii şi să-şi găsească, eventual, şi partenerul de cuplu potrivit lor”, spun gazdele pe siteul unde te poţi înscrie, măcar de curiozitate, ca să vezi din ce vor unii să stoarcă parale.

Pe scurt, povestea stă cam aşa – dacă vezi că ţi-a cam trecut făina prin traistă şi fetele deja te-au şters de pe lista celor valabili ori bărbaţii nici măcar beep nu-ţi mai dau (că de sunat nici atât), te înscrii pe siteul celor de la Single Bell, „prima Agenţie de Speed Dating şi Singles Events din România, înfiinţată în februarie 2010 şi transformată, de-a lungul timpului, într-o comunitate offline de persoane educate şi serioase, aflate în pauză sentimentală şi dornice de socializare”. Până aici e clar. Şi de ce să faci acest lucru? Fiindcă „Single Bell intermediază experienţe unice, iar evenimentele noastre, adresate celor care nu se află într-o relaţie, sunt primele de acest fel din România”. Acum şi la Iaşi, într-o nouă prezentare. Răsuflată, adică!

Hormonii expiraţi ai tinereţii

Dacă ai între 22 şi 50 de ani, dai 50 de lei şi eşti poftit să-ţi alegi omul lângă care ai putea să plăteşti rate tot restul vieţii, lângă care kilogramele în plus vor fi experienţe adunate împreună şi lângă care vei afla că sforăitul este un simptom pentru apneea în somn. Dacă ai şi minte poţi pricepe că această modalitate de întâlnire, care merge bine în alte ţări, n-o să prindă la noi niciodată fiindcă românul s-a născut clevetitor. Vă imaginaţi ce discuţii ar ieşi dacă la o întâlnire din asta grăbită ar apărea cine ştie ce doamnă ocupată cu orice altceva decât cu găsirea fericirii ori vreun domn cunoscut? Păi, scandalurile ar ieşi imediat ce ar trimite emailul de înscriere. La noi nu există termenul de confidenţialitate, nu se respectă intimitatea, iar peţitoria rămâne ce a fost mereu – o treabă pe care o pun la cale nişte babe acre! Unde mai pui că şi o cafenea a încercat să copie modelul şi le propunea studenţilor acelaşi lucru, dar la jumaţe de preţ. Vestea asta chiar că m-a terminat psihic – adică fetele frumoase şi băieţii tineri au nevoie de alţii ca să le stârnească focul pasiunii? Măi oameni buni, păi dacă-i aşa, asta nu se cheamă decât degenerare! Şi-i grav!

Ca să revenim la peţitoarele nostre, suavele Cristina şi Alina, mare cheag n-au strâns că lumea-i ruşinoasă şi mai bine se acunde pe la viodechaturi decât să meargă la Speed Dating. Cine ştie cine te mai vede şi să te ţii hlizeală pe la colţuri!

Adoratta Flămânzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *