Romeo şi Julieta… şi chelnerul amețit

Poate vă întrebaţi ce lipsea în centrul Iaşului. Fix în inima târgului, în buricul urbei. Exact! O nouă cafenea! Pe jumătate din spaţiul ocupat de fostul Unic, alimentara cu autoservire, mare reuşită a privatizărilor de după ’90, a apărut „Romeo şi Julieta”. Piata_Unirii_IasiNu, nu aţi remarcat un dezacord între subiect şi predicat, ci chiar aşa se numește cafeneaua cu scaune-zebră care-şi propună să devină, se pare, un loc de rendez vous al amorezilor de toate vârstele, etniile şi culorile.

Problema este că… nu le iese! Localul e gol cam toată ziua, iar seara grupurile de hamsteri… scuze, hipsteri se adună cu trabucele lor electrice la un cico, întrucât părinţii nu sponsorizează mai mult decât dacă iei Bac-ul. Şi cum nu suntem la Galaţi…

chelnerPartea interesantă e că aici găseşti cafea bună. Dacă identifici în prealabil pe cineva care să ţi-o aducă…

Servirea se realizează astfel: întâi se prezintă cafeaua. Cu un micro-biscuiţel niţel necopt în interior, dar intenţia contează. Următorul drum al fermecătorului chelner cu ochi împrăştiaţi e cu linguriţa pentru zahăr pe care, evident, a uitat-o la prima tură.

Dacă vreţi să vă amuzaţi cu o prietenă, să-i cereţi neapărat şi lapte la cafea, chiar dacă nu-l consumaţi. Câte un drum pentru fiecare căniţă cu lapte şi forma fizică a chelnerului deja este de invidiat.

Ce-o să vă placă sigur aici e balconul Julietei. O imagine a cunoscutei atracţii turistiice tronează deasupra barului, continuată cu un zid de piatră. Inedit, interesant, atrăgător. Dar doar atât…

Romeo și Julieta Olteanu

2 comentarii

Lasa comentariu
  1. Client!

    Foarte rautacios articol!!!! Am fost de 2 ori si am fost serviti foarte frumos. E un loc dragut cu canapele incomode dar foarte original ( la ideea cu scrisul pe pereti ma refer). Fara exagerare… au cea mai buna pizza din oras, e asemanatoare cu cea din Italia!
    P.S: Asta nu e barfa de Iasi…. e prostia de Iasi. Ce articol stupid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *