Shopping la minus 20 de grade Celsius

Nici măcar gerul cumplit de afară nu îi opreşte pe vânătorii de reduceri să iasă la cumpărături, mai ales că stocurile sunt limitate şi preţurile bune. Bineînţeles, dacă e să aruncăm o privire la discount-urile din ţările civilizate şi ne uităm la etichetele din magazinele noastre, juri că reducerile din România sunt o glumă. Fără sare, se înţelege!

Lăsând deoparte aprecierile critice, reducerile-fantomă, criza financiară şi salariile mici-mici-mici de tot, buticurile din Iaşi sunt pline de cumpărători! Da, chiar pline ochi de doamne, domnişoare şi băbuţe care răscolesc rafturile cu papuci şi îmbrăcăminte de la stânga la dreapta de zeci de ori, verificând de tot atâtea ori, în drumul spre casa de marcat, dacă preţul afişat este cel real.

Majoritatea comercianţilor oferă clienţilor doar articole pentru iarnă, pe ici pe colo mai găseşti câte un tricou sau maieu de 30-40 lei, cică redus, dar pe care, în timpul verii, nu dai mai mult de 20 lei.

Cu toate că preţurile nu au suferit o mare reducere, acum chiar este momentul pentru a-ţi achiziţiona paltoane şi pulovere. Sunt de departe, articolele ale căror preţuri par acceptabile. Sau, mai bine spus, abia acum raportul calitate-preţ este echilibrat. Pentru un pulover de damă scoţi din buzunar între 40-70 lei, iar pentru bărbaţi preţurile sunt cu o idee ceva mai mari, 50-80 lei.

La categoria cizme, ghetuţe şi bocanci nu putem spune că piaţa ieşeană stă pe roze, deoarece niciodată, oricât de mult ai da pentru o pereche de încălţăminte, mai mult de un sezon nu duce. Aşa că, fie că dai 50 lei sau 200 lei, lucrurile sunt aproximativ la fel. Ţine de fiecare în parte modul în care alege să-şi cheltuie banii cu sau fără discernământ.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

În febra reducerilor au intrat şi magazinele cu accesorii, care practică preţuri bombă adică foarte bune pentru gablonţuri şi poşete de piele ecologică şi foarte insignifiante la categoria de lux, aur, argint şi categoria piele naturală.

Dacă pentru o pereche de cercei de metal dai doar 3-10 lei, reducerea la bijuteriile de argint şi aur este de doar 10%. După părere noastră, mai bine nu făceau această reducere, pentru că cine are să cumpere un astfel de obiect, nu se mai bucură la 5-10 lei în minus pe care îi dă. Într-adevăr, este greu să rezişti tentaţiei şi să nu cumperi măcar o agrafă sau un fular, pe eticheta căruia să nu citeşti cuvântul „discount”, însă vă sfătuim să vă faceţi cumpărături chibzuit. Psihologia reducerilor este pusă la punct în cele mai mici detalii! Oricum, prima opţiune trebuie să fie pentru hainele care ţin de cald. Că e al naibii de frig afară şi vrem să prindem şi reducerile din vară! Cel puţin…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *