Super-idee de afaceri la Kosarom: Aripioare picante pentru canibalii flămânzi!

Tare mai suntem noi mândri de oamenii de afaceri ai Iaşului! Vrednici, cumtre, vrednici! În timp de Găbiţu de la Ness vinde computere în Tanzania, păsărarii de la Kosarom cuceresc piaţa neagră. Africană, adică!

Flămânzilor, sosim!

Pe timp de criză, cel mai are producător ieşean de carne şi produse din carne şi-a împânzit marfa în Europa, Asia şi Africa. „Recent am intrat în ţările din nordul Africii. E o piaţă cu potenţial”, susţine preşedintele grupului Kosarom, Lucian Apostol. Kosarom_puiAnterior, produsele Kosarom ajunseseră în toate colţurile Europei şi trecuseră în Asia. Nu ştim cât succes or avea, fiindcă este binecunoscută preferinţa asiaticilor pentru mâncarea proaspătă, preparată în faţa clientului. Or, Kosarom le poate trimite găini congelate, ceea ce le poate cădeau greu la digestie amicilor din continentul gălbui.

Cash flow pe spinarea puilor

Dar parcă mai contează cui vinzi… Important este să ai cash flow şi să vină din toate colţurile lumii, fiindcă în România banii sunt tot mai puţini. Sau poate românii sunt vegetarieni ori cine ştie de ce pulpele de la Kosarom zac prin galantare. Oricum, Africa este o piaţă bună în sensul că este mare, însă e la fel de săracă precum şi cea din România. Acolo mâncarea e pe gratis. N-ai bani de aripioare picante, iei banane din copac ori curmale de pe crengi. N-ai nici fructe, dobori o antilopă. Kosarom_africaniNu-s antilope, scormoneşti în vreun termitier şi tot găseşti ceva pentru ramazan. Cei mai norocoşi sunt canibalii, care au meu hrană proaspătă. Acum nu ştim exact ce vinde Kosarom pe continentul negru, însă ne bucurăm că tirurile sale transportă cârnaţi şi leibăr, tobă şi șorici pentru cei care nu cunosc salamurile din soia şi celuloză alimentară. Mai schimbă şi ei meniurile şi pe lângă troscot mai bagă o proteină, că să aibă holdingul din ce să achite taxe la bugetul local.

Noi le dorim mult succes şi le oferim în dar o hartă cu ţinuturile scandinave, că acolo încă n-au ajuns. Inuiţii sunt cunoscuţi pentru apetitul lor faţă de cartea de pui, în lipsa celei de ren, animal pe care l-au pus la păstrare în iglu, fiindcă peste nu mult timp îl vor trimite peste mări şi ţări, împreună cu Moş Crăciun. Şi, cine ştie, poate le aduce celor de la holdingul de găini şi o livare în Ţara de Foc, unde deja grătarele se încing în aşteptarea pulpelor congelate de la Iaşi…

Adoratta Flămânzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *