Tudor Ciuhodaru, un deputat cu certe aptitudini de teleportare transpartinică

Deputatul Tudor Ciuhodaru merită titlul de globetrotter al Parlamentului României. După ce a schimbat vreo trei partide şi a făcut mai multe declaraţii de independenţă politică, medicul de la UPU a efectuat o aterizare de urgenţă la UNPR. Însă frământările parlamentarului rătăcitor nu au luat sfârşit, dovadă şi filele din jurnalul său de bord.

– Sunt atât de dezorientat în ultima vreme, încât mă gândesc serios să scot pe piaţă un dispozitiv GPS pentru politicienii debusolaţi. Ar fi foarte util să auzi indicaţii de genul: „Peste două mandate viraţi la UNPR, parcurgeţi cincizeci de amendamente, apoi viraţi centru – dreapta la PND”.

– Mă uitam ieri la CV-ul meu de parlamentar şi om politic. Câtă asemănare cu medicina mea dragă! Zău, traseul meu de deputat arată leit ca o spirală de ADN, ca un cod genetic greu de descifrat şi foarte întortocheat. S-o iau cronologic, din 2008: PSD, independent, Partidul Conservator, independent, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, independent, UNPR. Sper că n-am uitat nimic. Cariera mea politică e un adevărat alfabet Morse: linie, punct, linie, linie, punct, linie. Păcat că electoratul nu e în stare să înţeleagă mesajul meu atât de elevat.

– Partea proastă e că am început să am coşmaruri. Ieri am visat că mă oprea un poliţist de la rutieră şi, în loc să mă pună să merg pe linia continuă a drumului, îmi cerea să merg în zig – zag. Îi spuneam: „Domnule, dar, dacă vrei să vezi dacă sunt beat, trebuie să mă pui să merg în linie dreaptă!”, la care el îmi răspundea, rânjind: „Lasaţi, dom’ doctor, că abia mersul în slalom vă este specific, linia dreaptă o ţineţi doar dacă aţi sorbit ceva”.

– Încep să cred tot mai mult în îndemnurile şi cugetările motivaţionale. Aseară mi-am pus pe frigider diverse bileţele cu citate încurajatoare pentru psihicul meu zdruncinat. De pildă: „Numai boul este consecvent”. Sau: „Nu-ţi pune toate ouăle în acelaşi coş”. Aici am tăiat „coş” şi am scris „partid”. Nu am făcut deloc o alegere bună cu maxima asta, pentru că n-am putut dormi toată noaptea, neştiind despre ce partid să fie vorba.

– A fost şi la Parlament nu ştiu ce noapte albă a muzeelor. Tocmai când mă pregăteam s-o şterg acasă, Zgonea m-a tras deoparte şi mi-a zis că am fost ales în unanimitate să fac pe ghidul prin Casa Poporului. Cică: „Tudore, tu eşti cel mai indicat pentru treaba asta, pentru că numai tu ai cheile de la toate birourile grupurilor parlamentare”. Aşa că am plimbat poporul prin toate cotloanele Parlamentului, să se sature de atâta democraţie şi porţi deschise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *