Zonă Economică Liberă, în centrul Iaşului

Proiect economic unicat şi grandios, la Iaşi! Şefii municipalităţii intenţionează realizarea, în viitorul apropiat, a celui mai curajos şi mai bănos obiectiv, destinat în exclusivitate iniţiativei private: Zona Economică Liberă Iaşi (ZEL). Adică, locul în care se va putea produce şi face comerţ fără a plăti nici un fel de taxe către stat. Visul oricărui afacerist. Deocamdată, autorităţile au trasat provizoriu perimetrul în care se vor desfăşura activităţile economice libere, în zona dintre complexul Palas – B-dul Anastasie Panu – Universitatea „Petre Andrei” – Palatul de Justiţie şi Hala Centrală.
„Hala Centrală şi Moldova Mall nu intră în această zonă, deoarece relaţia dintre primar şi omul de afaceri care are activităţi în acele locuri, nu este tocmai bună”, ne-au precizat surse discrete din administraţie.

Cu toate acestea, ideea edililor ieşeni este considerată una revoluţionară şi benefică pentru mediul de afaceri local puternic lovit de criză.

„Este un obiectiv la care ţin foarte mult. Singurul din cele 12 pe care vi le tot propun de când sunt primar şi care, iată, acum, poate fi realizat. Ţin foarte mult la el şi sper să-l termin până la alegeri, când am să vin în faţa alegătorilor cu doar 11 proiecte pentru care mai am nevoie de timp. De 12 m-am săturat şi eu de câte ori v-am spus”, ne-a declarat, vizibil emoţionat, primarul Gheorghe Nichita.
„În plus, a continuat primarul, trebuie să ştiţi un lucru foarte important: în Zona Economică nu se va putea face altceva decât comerţ şi afaceri. Procurorii anticorupţie, de exemplu, nu vor putea veni aici decât la cumpărături. Iar dacă, tot de exemplu, mă vor căuta, mă vor găsi doar aici, la o cafea. Păi ce, vreţi să se întâmple ca la Cluj sau ca în celelalte oraşe mari din ţară, unde au fost arestaţi primarii din te miri ce? Şi pentru nişte telefoane? ZEL Iaşi este un proiect de viitor, vă spun eu”, ne-a mai spus, în exclusivitate, edilul.

Reacţiile politice nu au întârziat să apară:
Deputatul Relu Fenechiu, preşedintele PNL Iaşi: „Este o idee bună. Poate aşa se va clarifica şi situaţia de la PALAS. N-o să mai zică nimeni că e ilegal, iar hotărârile judecătorilor vor deveni nule. Ieşenii au numai de câştigat”.
Senatorul Dumitru Oprea, preşedinte PDL Iaşi: „Iniţiativa lui Gigi Nichita este una ilegală şi lipsită de fundament economic. Nu putem susţine un astfel de proiect, dacă în spatele său se ascunde corupţia şi frauda”.
Senatoarea Mihaela Popa, PDL Iaşi: „Brânză bună în burduf de câine. Atâta am de spus!”
Constantin Simirad, preşedinte C.J. Iaşi: „E o bâză de-a lui Gigi să scape de Justiţie. Voi chiar îl credeţi?”.

La închiderea ediţiei am primit un comunicat din partea Primăriei municipiului Iaşi, semnat de purtătorul de cuvânt Sebastian Buraga, din care spicuim:
„Nicuşor (n.r.: deputatul PDL Iaşi, Nicuşor Păduraru) face zarvă mare în defavoarea ieşenilor. În loc să susţină un proiect care aduce salvarea economică a oraşului, Nicuşor face anchete şi umblă cu pâra la Uniunea Europeană. Noi nu agreem atitudinea ostilă şi ne dezicem de cele spuse de el privitor la corupţie şi cheltuirea nejustificată a banului public. Pentru a susţine proiectele mari ale Iaşului e nevoie de colaborare, nu de anchete. De aceea, Nicuşor va primi o pauză binemeritată la următoarele alegeri”.

Ca şi voi, dragi cititori, şi noi am rămas fără cuvinte!!!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *