Localitatea din România în care pentru apă sfinţită nu trebuie să te mai duci la biserică. Curge direct la robinet!

Credinciosii care nu au ajuns la biserica sa ia agheasma, pot umple acum sticlele direct de la reteaua publica de alimentare. Locuitorii judetului Prahova se vor putea bucura pentru inca 8 zile de apa sfintita direct de la robinet. Si asta datorita preotului paroh din satul Lunca Mare.

In ziua de Boboteaza, el a tinut slujba direct la uzina de apa de la Barajul Paltinu.

“Am făcut o sfeştanie pentru sfinţirea Apei Celei Mari pentru a aduce şi aici de unde toate localităţile din Prahova se alimentează cu apă, pentru a fi sfinţită şi pentru a le aduce curăţire de păcate, vindecări de boli sufleteşti şi trupeşti şi pentru a le aduce binecuvântare şi sfinţire localnicilor care folosesc această apă din sistemul Paltinu. Vor bea apă sfinţită direct de la robinet până în data de 14 ianuarie, indiferent că este zi de dulce sau de post şi aceast apă este tămăduitoare de boli sufleteşi şi trupeşti şi aduce binecuvântarea sufletului şi a trupului de către cei care o comnsumă cu credinţă”, a explicat preotul.

In fiecare zi, spre locuintele prahovenilor vor pleca aproape 84 de mii de metri cubi de apa sfintita. Acest obicei al apei sfintite de la Barajul Paltinu dateaza deja de 18 ani.

„Traditia se pastreaza de cand am avut in vizita un protopop. Pentru ca s-a intamplat sa fie chiar de Boboteaza, ne-a rugat sa oficieze o slujba chiar in hala de filtre si de atunci, in fiecare an, ne adunam toti colegii si sarbatorim Boboteaza”, a spus Gheorghe Poienariu, seful sistemului Paltinu-Voila.

Dupa ce s-a incheiat slujba, angajatii de la uzina i-au cerut parintelui sa le sfinteasca si masinile de serviciu, pentru a fi feriti de rele atunci cand lucreaza pe teren.

SURSA:ciao.ro(preluare Adevărul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *