Oamenii de bază ai lui Dan Diaconescu în Direct

conferinta_presa_dan_diaconescuAfaceristul Sorin Bălănescu, un traseist politic care a lăsat dâre prin curţile PRM, PNG, PIN, PD, şi.. , fireşte, PD-L!

Mogulaşul de la controversatul post de televiziune OTV, este vorba despre Dan Diaconescu în Direct, unul dintre cei mai amendaţi patroni de către CNA-ul nostru dâmboviţean, iar mai nou, mare mahăr la Partidul Poporului, s-a înconjurat la Iaşi de oameni „unul şi unul”. Stimaţi otevişti de la oraşe şi sate, ştiţi pe cine a pus Dan Diaconescu la şefia Organizaţiei Municipale Iaşi a Partidului Poporului? Ei bine, acesta este nimeni altul decât cel mai mare traseist politic din câţi au existat vreodată pe plaiurile moldave: omul de afaceri Sorin Bălănescu, cel care deţine şi tristul record de a „frecventa” puţin câte puţin, fiecare partid politic care a luat fiinţă în România după Marea Îngrămădeală din 1989.

Ei bine, în ultimii ani, afaceristul Bălănescu, acum în vârstă de 47 de ani, a lăsat dâre ca melcul prin curţile PRM, PNG, PIN, PD, şi nu în ultimul rând PNL. Singurele partide în care nu s-a înscris Bălănescu până acum, dar mai are timp pînă la 90 de ani, sunt UDMR, Partidul Legionar, Partida Rromilor, Partidul Băutorilor de Bere, ori Partidul Nazisto-Comunist. În ultimii 20 de ani, acest obscur afacerist, patron al firmelor Limasol SRL şi Millenium Center, a încercat marea cu degetul, înscriindu-se în mai toate organizaţiile politice, doar-doar o răsări soarele şi pentru el vreodată. Însă, ca făcut, de fiecare dată, a fost nevoit să plece, ori a fost pus pe fugă de colegi, scandalurile repetându-se la „indigo”, indiferent de formaţiunea politică din care a făcut parte. Deşi are nevastă de profesie avocat, Bălănescu nu a reuşit să înveţe mai nimic până acum din perfidia şi şmechereala unui apărător, părăsind toate partidele şi partiduleţele doar pe uşa din dos.

Nici trecutul său nu este unul lipsit de suişuri şi coborâşuri.

Condamnat şi apoi achitat pentru evaziune fiscală

În 2004, procurorii l-au trimis în judecată pe Sorin Bălănescu pentru că ar fi păgubit statul cu peste 500 milioane lei (50.000 RON), prin intermediul firmei Limasol SRL. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a achiziţionat în rate un laborator foto de la o societate comercială din Bucureşti. După ce a achitat sumele datorate, Bălănescu a vândut laboratorul cu 300 milioane lei vechi societăţii Idaro SRL, unde administrator era sora sa, Adriana Aruştei. Procurorii au mai arătat că, pe 1 noiembrie 2001, Bălănescu ar fi determinat-o pe contabila societăţii sale, să întocmească în fals şi să înregistreze în contabilitate o factură prin intermediul căreia a atestat în mod nereal stocarea unor mărfuri livrate către SC Idaro SRL. În actul de inculpare, s-a mai menţionat că, în acest mod, omul de afaceri s-ar fi sustras de la plata către buget a sumei de 33 milioane lei vechi (3300 RON), reprezentand TVA. În urma unui control efectuat la sediul SC Limasol SRL, inspectorii financiari au descoperit că, în perioada 2001 – 2002, Bălănescu a diminuat veniturile obţinute de Limasol prin înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli fictive referitoare la amortizarea mijlocului fix livrat către firma administrată de sora sa. Totodată, el ar fi denaturat şi rezultatele finale din bilanţul depus de SC Limasol SRL pentru activitatea desfăşurată în anii 2001 şi 2002. După un process penal care a durat aproape doi ani, Bălănescu a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la un an de închisoare, cu suspendare, pentru instigare la fals sub semnătură privată şi evaziune fiscală, precum şi la plata unor daune de 45 de milioane de lei. Ulterior însă, instanţa de apel i-a şters toate infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată, absolvindu-l de orice vină.

Bălănescu i-a transmis edilului de la Palatul Roznovan: „M.U.E.  Nichita!”

La finalul alegerilor prezidenţiale, în 2009, afaceristul Sorin Bălănescu, când încă mai era preşedintele PNG Iaşi, a intrat din nou în atenţia presei locale, şi nu numai. Este de notorietate faptul că, în momentul în care s-a anunţat scorul final iar pesedistul Mircea Geoană pierduse definitiv în cursa prezidenţială, în favoarea lui Traian Băsescu, ieşeanul nostru a mers în faţă la Palatul Roznovanu unde a agăţat un banner cu un mesaj obscen dedicat exclusiv primarului Gigi. Pe banner era scris cu litere de-o şchioapă: „M.U.E. Nichita” (în traducere liberă – multe urări europene). La data respectivă, afaceristul era convins că alegerile ar fi fost fraudate de către pesedişti. Atenţionat de poliţistii comunitari că mesajul cu pricina ar avea de fapt o tentă vulgară, ex-şeful PNG, Sorin Bălănescu, a replicat. “Pornografie este doar în capul dumneavoastră”. Şi aşa a şi fost, deoarece procurorii tocmai au respins plângerea primarului privind ofensa adusă de Bălănescu. Mare e grădina Ta, Doamne!…



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *