Actele (sexuale) la control!

Actele (sexuale) la control!Începând de sâmbătă, toate purtătoarele (sau nu) de caschete din judeţ au fost chemate să se spovedească în materie de… hărţuire sexuală şi/sau discriminare la locul de muncă. Asta din cauză că, după cum probabil aţi aflat, o poliţistă a găsit o rezolvare rapidă în cazul unui presupus (deocamdată, cel puţin) viol la care ar fi fost supusă de către superiorul ei.

La această etapă a anchetei (interne, evident), mă interesează nu neapărat dacă au fost cazuri de hărţuire/discriminare, ci mai degrabă cum se va… standardiza formularul pe care bănuiesc că vor trebui să-l completeze doamnele. Să trăiţi! În caz că nu este pregătit acest formular de denunţ (ruda lu’ Proces Verbal), ne oferim noi să sugerăm o variantă de lucru:

Proces verbal de denunţ

Subsemnata (funcţia/gradul)… declar pe propria răspundere că am fost (nu am fost) supusă la acte de hărţuire sexuală/discriminare de către colegii din cadrul Poliţiei.

(Dacă aceste acte au avut loc, vă rugăm precizaţi circumstanţele)

– Locul comiterii infracţiunii

– Înainte sau după băutul cafeluţei

– La (pe) birou

– La începutul sau la sfârşitul programului de lucru

– Cu folosirea unor cuvinte din DEX sau nu.

Pentru fiecare faptă se va cere descrierea completă a modului în care s-a produs incidentul, după modelul constatărilor în cazul accidentelor rutiere…

Iar ca totul să fie clar, vă rugăm să bifaţi în pictogramele alăturate poziţiile în care s-au produs actele incriminate corespunzător de Codul Penal.

Fără semnătură, dar cu consemnarea datei la care a fost completat formularul.

Sună puţin discriminatoriu din start, pentru că săracii purtători de caschetă nu au fost întrebaţi dacă nu cumva şi ei au fost supuşi unor acte asemănătoare, însă cu siguranţă că în acest ultim caz vom afla de la Ştirile de la ora 5.

Expertiza Comisărescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *