Marius Dangă, spaima pensionarilor din oraş

Şeful de la municipiu al liberalilor ieşeni, Marius Dangă, şi-a descoperit veleităţi de geniu financiar şi a anunţat că a găsit soluţia redresării pentru RATP Iaşi: pensionarii care au gratuităţi pe mijloacele de transport în comun să fie taxaţi în orele de vârf. De pildă, potrivit lui Dangă, bătrânii care vor circula cu tramvaiul între orele 7 şi 9 dimineaţa, vor trebui să-şi ia bilet. De parcă pensionarii ar avea chef de plimbări cu noaptea în cap pe liniile RATP sau ar vrea să-şi impresioneze nevestele cu o tură în tramvaiul 3, spre Eternitatea. „Bârfa de Iaşi” a intrat în posesia unui document uluitor, care atestă faptul că Marius Dangă nu se opreşte aici cu viziunile sale economice asupra pensionarilor ieşeni:

–          Accesul pensionarilor în farmacii se va face raţionalizat, pe cartelă. Un pensionar va avea voie la doar două accese de tuse, un junghi şi o durere de genunchi pe lună.
–          Accesul pensionarilor în parcuri va fi permis doar celor care dovedesc, scris şi verbal, că au o relaţie amoroasă cu cel puţin un tei.
–          În pieţele agroalimentare, pensionarii vor avea voie să se tocmească doar cu negustorii care comercializează verzi şi uscate, pentru a nu-şi pierde exerciţiul discuţiilor cu politicienii.
–          Pentru a se reduce cheltuielile cu întreţinerea scărilor de bloc, pensionarii nu vor avea voie să urce cu liftul decât de la etajul 9 în sus. Cei care locuiesc mai jos de etajul 9 vor fi urcaţi în cârcă de poştaşul care aduce pensia.
–          Pentru o mai bună sistematizare a transportului în comun, între orele 7 şi 9 dimineaţa, pensionarii cu vârstele cuprinse între 64 şi 65 de ani vor fi obligaţi să cedeze locul pensionarilor cu vârstele cuprinse între 67 şi 68 de ani.
–          Pentru a se evita aglomeraţiile de bagaje, fiecare pensionar va avea dreptul să transporte cu tramvaiul doar una bucată sacoşă rafie, cu un conţinut având greutatea de maxim 1 kg. Pentru fiecare castravete sau cartof în plus, se va plăti o taxă pe lux, constând în confiscarea talonului de pensie.
–          Pensionarii nu vor mai avea reducere la intrarea pe Plaja Nicolina. Dacă vor băi de nămol gratis, să intre în politică.
–          Pensionarii care sunt surprinşi mergând prin ploaie vor fi amendaţi. Precipitaţiile nu sunt duşuri sociale, să profite care cum vrea de ele.

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. ANDA

    RUSINE SA-I FIE !!!! ACEST SPECIMEN (SPER SA FIE UNICAT ) ORI NU ARE PARINTI ORI NU O SA AJUNGA PENSIONAR…..PUNE INTERDICTII MAI CEVA CA UNOR EMIGRANTI SAU UNOR PARIA !! AS VREA SA-L INTREB CU CE TUPEU SI CURAJ VA VENI IN FATA ELECTORATULUI PENSIONAR ,CARE SE STIE E CEL MAI CONSTIINCIOS DIN TOATA MASA ELECTORALA, SI VA CERE VOTUL CELOR MULTI CA SA CE…..SA-I EXTERMINE ,SA LE CEARA SA RESPIRE CU PORTIA,SA -I DEA LUI VOIE SA FURE MAI MULT SI NU POATE DIN CAUZA PENSIONARILOR ?! RUSINE BAI TICA ,SE CUNOASTE CA AI FACUT SCOALA DUPA ’89 CIND RUSINEA ,BUNUL SIMT SI MILA NU INTRAU IN PROGRAMA SCOLARA SAU CE E MAI RAU TIE NU-TI INTRA BUNUL SIMT NICI IN CODUL GENETIC !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *