„Boxul românesc riscă să fie dezafiliat!“

Vasilie-Catea

Vasilie Catea

Vasile Câtea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Iaşi, a declarat că Federaţia Română de specialitate riscă să fie dezafiliată şi să nu poată participa cu boxeri la niciun fel de competiţii.

“Potrivit unei adrese de la AIBA, prin care suntem somaţi ca până la 31 august, să organizăm adunarea generală de alegeri, pentru  conducerea federaţiei. Adunarea Generală din  27 octombrie 2010 nu este recunoscută. Este o cerinţă imperativă, un ultimatum Federaţia Română de Box va fi dezafiliată şi nu vom putea participa la niciun fel de competiţii sub egida AIBA“, a spus Vasile Câtea.

Astfel, sportivii români sunt în pericol de a rata Campionatele Mondiale din Coreea de Sud, care vor debuta la 16 septembrie:

“Riscul mare este că luna viitoare sunt Campionatele Mondiale de seniori, care este primul criteriu şi cel mai avantajos pentru noi pentru a putea califica sportivii la jocurile Olimpice din Londra 2012. Dacă ratăm această şansă, chiar dacă se vor îndrepta lucrurile pe parcurs, va fi practic imposibil“.

Obreja a renunţat

Rudel Obreja a făcut un prim pas pentru ca problemele sale cu AIBA să nu mai afecteze forul român de box. El s-a autosuspendat şi a delegat prerogativele secretarului general Nicolae Constantinescu.

Biroul Federal al Federaţiei Române de Box a decis să organizeze noi alegeri pentru funcţia de preşedinte al forului, pentru ziua de 28 octombrie, la care Obreja va candida doar dacă va câştiga litigiul pe care îl are cu AIBA şi care va primi o sentinţă de la TAS, pe 21 septembrie. Dacă nu obţine câştig de cauză, Obreja nu va mai candida pentru funcţia de preşedinte al FRB.

Rămâne de văzut dacă federaţia internaţională de box amator (AIBA) va fi de acord cu această soluţie, ţinând cont că a impus 1 septembrie ca termen limită pentru schimbarea lui Obreja din poziţia sa de la FRB.

Pedeapsa în cazul neaplicării solicitării AIBA este neparticiparea boxerilor români calificaţi la Olimpiada de la Londra. Decizia luată de Biroul Federal ar putea totuşi să nu mulţumească federaţia internaţională.

„Dacă ei consideră că nu este decât o tragere de timp, atunci federaţia va fi dezafiliată“, a spus Vasile Câtea.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *