„Eternele” probleme cu terenuri din Valea Lupului ajung la CEDO

Şi bătut, şi condamnat?

Gheorghe Tibuleac

Pensionarul Gheorghe Ţibuleac, în vârstă de 63 de ani, din Valea Lupului, membru cu drepturi depline al Societăţii pentru Drepturile Omului (SIDO), reclamă la Curtea Europeană faptul că a fost condamnat pe degeaba pentru tulburare de posesie. În acţiunea înaintată magistraţilor europeni, săteanul din Valea Lupului se plânge că ar fi fost deposedat abuziv de suprafaţa de 800 de metri, din cei 1000 de metri pătraţi cumpăraţi în 1993 de la vecina sa, Popa Maria, în baza unei zdelci încheiate între vânzător şi cumpărător. Ulterior, prin mişculaţii şi aranjamente, familia Adrian şi Carmen Liliana Mândru ar fi intrat abuziv şi pe pământul său situat în intravilanul comunei. De amintit este faptul că cei doi ieşeni, soţ şi soţie, achiziţionaseră la rândul lor, suprafaţa de 799,33 mp, de la aceeaşi Maria Popa, şi tot printr-un act de vânzare-cumpărare. Din acuza faptului că reclamantul Ţibuleac mai deţine în prelungirea acestui teren suprafaţa de 2000 mp, pe care la cumpărat în 2003 tot de la aceeaşi săteancă, în perioada următoare între familia Mândru şi pensionar au apărut divergenţe ireconciliabile. Practic, cele două familii s-au acuzat reciproc, ani la rând, de încălcarea şi tulburarea proprietăţilor,  neînţelegerile ajungând pe masa instanţelor judecătoreşti.

Erori sau mânăreli, titluri de proprietate peste titluri, neînţelegeri, scandal    

La un moment dat, Adrian şi Carmen Mândru l-au acţionat în judecată pe Gheorghe Ţibuleac pentru tulburare de posesie, proces finalizat cu o condamnare cu suspendare a pensionarului. Apoi, în urma unei hotărâri judecătoreşti din 17 decembrie 2004, familia Mândru, însoţită de un executor, a pus în executare decizia şi a intrat în posesia terenului mult-râvnit. În urma verificărilor efectuate, Comisia de Fond Funciar din Valea Lupului

Popa-Dumitru

Popa Dumitru – primarul din Valea Lupului

a comunicat faptul că Ţibuleac deţine într-adevăr 1000 de mp în partea de nord pentru care s-a emis un titlu de proprietate, însă actul ar fi fost obţinut prin inducerea în eroare a Comisiei. De cealaltă parte, pensionarul arată că titlul este perfect valabil şi a refuzat să lase reclamanţilor suprafaţa de teren în deplină posesie şi folosinţă.
„Eu am cumpărat terenul cu acte perfect valabile, dar, la câte escrocherii s-au făcut de către primarul comunei şi Comisia de Fond Funciar, nimic nu mă mai miră! Nu trebuiau să mă condamne aşa de aiurea. Eu am continuat să ocup terenul respectiv fiind convins că este numai şi numai al meu. În urma mişmaşurilor care s-au făcut, eu am ajuns să fiu cel executat de executorul judecătoresc care, împreună cu poliţiştii din localitate, mi-au distrus gardul şi au intrat abuziv pe proprietatea mea. Am acte şi titlu care dovedesc că sunt proprietar pe acel teren de peste 20 de ani. Cu toate acestea, poliţiştii Laurenţiu Munteanu şi Nicolaie Şuhan m-au agresat, au făcut exces de zel şi au ajutat la tulburarea proprietăţii mele de către agentul imobiliar Adrian Mândru. Dar nu mă las cu una cu două! Am făcut recurs la condamnare şi mă voi adresa CEDO cu privire la toate golăniile săvârşite de Comisia Locală de Fond Funciar Valea Lupului”, a povestit  disperat, Gheorghe Ţibuleac.

Mitică Popa are rolul său bine stabilit în cadrul Mafiei cu terenuri de la periferia Iaşului   

Aceste probleme funciare care-i determină pe sătenii din Valea Lupului să se ia de cap unii pe alţii ori să-şi facă singuri dreptate sunt arhicunoscute autorităţilor. Din păcate, ele nu sunt singulare. În primăvara lui 2011, primarul din Valea Lupului, Dumitru Popa (PSD), a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, tot pentru escrocherii cu terenuri. Edilul a fost acuzat atunci de abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă specială prevăzută de Legea pentru combaterea corupţiei. Întregul scandal a pornit după ce o femeie din sat a reclamat faptul că primarul şi un consilier local ar fi făcut presiuni asupra ei ca să vândă un teren de 5000 de metri pătraţi unei persoane, suprafaţa respectivă fiind retrocedată denunţătoarei sub semnătura lor. În consecinţă, la câte escrocherii babane s-au comis în această localitate de la periferia Ieşilor, cei aproape 800 de m.p. atât de mult disputaţi prin instanţe de pensionarul Ţibuleac şi Adrian Mândru sunt un fel de …frecţie cu spirt la picior de lemn.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *