„Nem tudom, cum se zice, corupţie!”

Omul de casă al lui Borbely a obţinut contracte generoase la Iaşi

Laszlo Borbely

Laszlo Borbely

Odată cu avansarea anchetei penale în mega-scandalul traficului de influenţă în care este vehiculat numele ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, procurorii DNA au descoperit mai multe afaceri tenebroase, la limita penalului,  chiar la Iaşi.

Mai precis, firma din Negreşti – Oaş, în spatele căreia se află afaceristul şi omul de casă al ministrului Borbely, Ioan Ciocan, ar fi obţinut mai multe contracte grase de peste 70 milioane de lei şi în Moldova.

Astfel, firma Lescaci Com SRL a semnat un contract de 11,4 milioane de lei pentru consolidarea malurilor râului Prut, în zona Stânca, judeţul Botoşani. A urmat apoi un contract de 10,5 milioane de lei pentru supraînălţarea digului de pe malul stâng al râului Jijia, din judetul Iaşi.  În prezent, firma afaceristului de casă al lui Borbely lucreaza în zona Sculeni la supraînălţarea digului pe Prut şi ar fi încasat, conform contractului, peste 4,6 milioane de lei noi.
În replică,  directorul ABA Prut – Bârlad, Cristian Nechifor, susţine că licitaţiile au fost… transparente. La fel ca afacerile pe care le-a falimentat Cristi al nostru – vezi defuncta Moldova Tricotaje! – înainte de a se alia cu marele nea Costică Simirad. Dacă tăcea, filosof rămânea!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *