„Parlamentul unicameral nu este indicat în România!“

De ceva timp, preşedintele Traian Băsescu încearcă să schimbe Parlamentul bicameral într-unul unicameral. Ar avea însă România de câştigat cu o astfel de schimbare?

,,Un Parlament unicameral, în vremea lui Băsescu, nu ar fi indicat. Nu ar fi prea bine pentru populaţia ţării noastre ca dumnealui să ia singur toate deciziile. Ne-am apropia de dictatură. De aceea, consider că un Parlament cu două Camere este de preferat în momentul de faţă, ne spune Carmen-Liliana Apachiţei, studentă în anul II la Drept, în cadrul Universităţii ,,Petre Andrei”.

Carmen recunoaşte că Facultatea de Drept nu este cea mai dificilă, dar este cel puţin una edificatoare, spune ea:

,,Interesant este faptul că te construieşte ca om, îţi oferă repere conforme cu realitatea şi te ajută să îţi găseşti echilibrul necesar după liceu”.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Totodată, tânăra consideră că, având în vedere cazurile de corupţie care ajung până la cel mai înalt nivel, justiţia din România face din ce în ce mai greu faţă.

,,Pentru început, ar trebui să fie demişi poliţiştii şi procurorii corupţi. Apoi, s-ar putea face curăţenie şi printre clanurile mafiote, care au devenit adevărate personaje de TV”, ne mărturiseşte Carmen, care consideră că acele arestări care se fac doar de dragul de a atrage atenţia nu ar mai trebui mediatizate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *