4 lucruri pe care să nu le distribui NICIODATĂ pe Facebook

Poate că pare la mintea cocoșului să nu îți publici pe Facebook adresa unde locuiești sau numărul de telefon. Totuși, mulți copii fac acest lucru și se expun astfel multor pericole. Iată câteva lucruri care NU trebuie să apară pe wall-ul tău.

confidentialitate

 

Știați că: 6 copii din 10 au profilul de Facebook public, în vreme ce doar 2 îl au setat ca privat (conform unui studiu din 2014)? Profilul public poate fi văzut de orice utilizator al rețelei de socializare, indiferent că vă cunoașteți sau nu. Străinii au astfel acces la toate pozele și informațiile pe care le publici pe Facebook. Setările de confidențialitate pot fi modificate accesând lăcățelul din dreapta notificărilor.

NUMĂRUL DE TELEFON

 

Un copil din 10 își postează pe Facebook numărul de telefon. Dacă faci asta, te poți trezi oricând că ești sunat de un număr necunoscut la 4 dimineața sau poți fi chiar amenințat prin telefon. E de la sine înțeles că NU trebuie să le aduci la cunoștință tuturor utilizatorilor de pe Facebook numărul la care poți fi contactat.

CHECK-IN CÂND EȘTI ÎN VACANȚĂ

check in vacanta

Când ești plecat în Tenerife sau Dubai, e tentant să-ți dai check-in pe Facebook pentru ca toți prietenii să știe unde ești. Bineînțeles, însoțit de o poză cu tine pe plajă cu ochelari de soare. Oricât de mult îți surâde ideea asta, NU O FACE! Un astfel de check-in e ca o invitație pentru hoți. Le transmiți că e casa goală și că se pot servi cu orice găsesc acolo. Mai ales dacă ai profilul public și adresa figurează printre informațiile personale completate de tine.

CONVERSAȚII PERSONALE

Când îți comentează cineva la o postare pe wall, îi răspunzi și astfel poate începe o discuție interminabilă. La un moment dat, poți uita chiar că vorbiți pe wall și că toată lumea poate citi orice scrieți. Dacă discuția se lungește, mutați-o pe chat, altfel riști să dezvălui informații personale care ar putea fi folosite de alții împotriva ta!

Sursa: bravo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *