5 greşeli de machiaj

Fond de ten ales sau aplicat greşit, ruj nepotrivit, blush în exces… micile greşeli îţi pot compromite complet look-ul. Citeşte în continuare cum poţi să le eviţi şi cum să îţi pui trăsăturile în valoare.

Dacă nu foloseşti culorile şi tehnicile de machiaj în avantajul tău, rezultatul va fi extrem de neplăcut. Învaţă să alegi ce ţi se potriveşte şi nu uita că există chiar şi mici trucuri care te întineresc.

1 Ascunzi imperfecţiunile cu fond de ten

Acesta se foloseşte pentru uniformizarea culorii tenului, dar nu are puterea de a acoperi cearcăne, coşuri sau semnele de la suprafaţa pielii. Înainte de a-l aplica, maschează imperfecţiunile cu produsul potrivit: un anticearcăn şi un corector pentru coşuri.

2 Rimelezi genele de jos

Vei atrage astfel atenţia şi mai mult asupra cearcănelor, ridurilor sau a pungilor de sub ochi. Dacă vrei să pui accentul pe ochi, curbează genele cu un ondulator special, apoi aplică mascara în două straturi succesive, fără să laşi timp de uscare între ele. Evită să le supraîncarci pentru că se vor lipi între ele şi vor avea un aspect nenatural.

3 Aplici ruj fără să hidratezi buzele

Pe lângă faptul că nu va arăta bine, rujul va usca şi mai mult buzele. Îngrijeşte-le întotdeauna înainte cu un balsam hrănitor.

4 Foloseşti farduri care nu te avantajează

Fardurile sidefate sau lucioase, în nuanţe deschise, aplicate în colţul exterior al ochiului accentuează ridurile din această zonă. Foloseşte-le numai pe arcadă şi în colţul interior. Evită fardul de pleoape şi dermatograful albastru închis dacă ai cearcăne sau pungi sub ochi.

5 Încarci obrajii cu mult fard

Atinge suprafaţa fardului cu peria o singură dată, scutură, apoi aplică puţin mai sus de pomeţi, dinspre interiorul feţei spre tâmplă. Alege-i nuanţa ţinând cont de piele şi de fondul de ten.

ALEGE BLUSH-UL POTRIVIT

„Fardul de obraz trebuie ales în funcţie de culoarea ochilor, a pielii şi a părului. Evită fardul roz/roşu dacă ai cuperoză. Un fard de culoarea piersicii, natural, poate fi o variantă convenabilă oricui. Testează fardul de obraz peste fondul tău de ten obişnuit, peste care ai aplicat un strat lejer de pudră. Fardul de obraz tip cremă sau spumă conferă un aspect natural doar dacă avem dexteritate.”

DE CE ESTE IMPORTANTĂ BAZA PENTRU MACHIAJ

Fondul de ten nu rezistă, blush-ul se şterge, fardul se adună pe pleoapă. Ca să reziste, machiajul are nevoie de o bază. Înainte de a aplica fondul de ten, foloseşte fie o cremă de hidratare, fie un produs special creat pentru acest scop, căci ascunde  imperfecţiunile, hidratează şi ajută machiajul să reziste.

Sursa: libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *