Curăţenie administrativă, la Operă

Beatrice-Rancea

Beatrice Rancea

Începând cu data de 1 februarie, la Operă va intra în vigoare noul Regulament de Organizare şi Funcţionare! Până la această dată, cei disponibilizaţi vor trebui să îşi ia lucrurile şi să părăsească instituţia Operei: consultantul artistic Vasilica Stoiciu Frunză, dirijorul Valeriul Gâdei şi fratele său, fostul director adjunct, Dan Gâdei.
Managerul Operei Naţionale Române Iaşi, Beatrice Rancea, vrea ca 2012 să înceapă cu o curăţenie admninistrativă

“Până a finalul acestei luni, cei disponibilizaţi trebuie să părăsească locurile, şi, în viitorul apropiat, vom aduce posturile de care Opera chiar are nevoie. De exemplu, directorul artistic. Eu chiar nu îmi pot explica de ce până acum nu a existat un director artistic, iar instituţia a fost condusă de un inginer chimist Mă refer acum la Dan Gâdei, care, timp de 20 de ani, a administrat Opera, fără a avea cunoştinţe în domeniu”, afirmă Beatrice Rancea.

Managerul Operei din Iaşi mărturiseşte că instituţia nu poate fi condusă decât de persoane cu studii şi activitate în domeniu, din interiorul sistemului, care au dovedit că sunt performante. Directorul artistic, mai spune Rancea, va fi numit în curând, contractul dintre el şi instituţia de cultură fiind pe o perioadă determinată, între 6 luni şi un an.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *