Informatica rămâne o facultate de viitor

A terminat Facultatea de Informatică şi momentan este web designer. Preferă să lucreze independent, fără vreun angajament pe termen lung cu un angajator. Alex Mormeci a colaborat şi cu diverse agenţii de modeling, iar atunci când se iveşte ocazia, mai participă la evenimente precum „Romanian Fashion Week“ sau „Student Fashion Week“.

,,Facultatea de Informatică este o facultate grea. Trebuie să fii pasionat şi să munceşti mult, să fii prezent la cursuri, pentru a înţelege seminariile şi pentru a-ţi putea face temele şi proiectele pentru laboratoare. Pe de altă parte, după absolvire ai o meserie de viitor, job-ul de programator fiind unul dintre cele mai bine plătite la ora actuală în România”, ne mărturiseşte el.

Chiar dacă sunt mulţi tineri care ar da la această facultate doar gândindu-se la faptul că ar avea un loc de muncă după absolvire, Alex îi sfătuieşte să se gândească de două ori înainte de a face această alegere pentru că altfel nu ar face faţă:

,,Dacă eşti pasionat de informatică, programare şi gândire algoritmică, cu siguranţă o astfel de facultate ţiar fi de folos, dar este destul de dificil.

Alex este mulţumit de banii pe care îi câştigă în ţară şi, tocmai de aceea, nu se gândeşte să plece în străinătate, aşa cum aleg majoritatea tinerilor absolvenţi.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *