Ciuho sare în corăbia băsistă

Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru dă din nou cu ideologiile politice de pământ. După ce a realizat că pierde sprijinul PC pentru candidatura la primărie, Ciuho a schimbat macazul şi a început negocierile cu pedeliştii. Ciuhodaru va reintra, iniţial, în rândul soldaţilor disciplinaţi ai lui Gabi Oprea (UNPR), conduşi la Iaşi de o femeie, recte Luminiţa Iordache, iar, cel târziu în 2012, va deveni membru cu acte în regulă al PDL, în urma fuziunii dintre cele două partide.

Patru partide în patru ani

Medicul-deputat va ajunge, în 2012, să deţină nefericitul record al traseismului în politică: patru partide în patru ani, respectiv PSD, PC, UNPR şi PDL. Cu primele două partide a încheiat socotelile după ce i s-a refuzat împlinirea obsesiei sale: transformarea Institutului de Oncologie în Spital de Urgenţe, obsesie care ar fi putut duce la pierderea de către Iaşi a Spitalului Regional de Urgenţe.

La alegeri, Ciuhodaru va face tandem, cel mai probabil, cu Petrică Movilă, împinşi din spate şi de actualul şef al judeţului, nea’ Costică Simirad.

“Pare improbabil acum, dar acest tandem pare a fi cel mai bun”, ne-au declarat surse din PDL. Cert este că, inclusiv şeful pedeliştilor Emil Boc a dat undă verde candidaturii la primărie din partea PDL a lui Ciuhodaru, după o scurtă întrevedere pe care cei doi au avut-o în urmă cu o săptămână, iar Petrică Movilă şi-a manifestat intenţia de a intra în competiţie la CJ, fiind şi singurul deputat ales în mediul rural. Scenariul s-ar putea schimba dacă alegerile vor fi comasate, situaţie în care Movilă va merge în Parlament, iar pedeliştii vor trebui să găsească un alt candidat cu şanse de câştig.

“Fenechita” lui Flutur, preluată şi de Ciuho

Ciuhodaru deja a început să preia din discursurile liderilor centrali ai PDL.

“Sunt convins că, de fapt, liderii USL sunt deranjaţi de intenţia mea fermă de a candida la Primăria Iaşi. O voi face şi voi câştiga pentru că ieşenii s-au săturat de baroniada «fenechita», iar eu voi acţiona în conformitate cu dorinţele lor. Se pare că liderii USL fac politică întocmai ca în Caragiale”, a explicat Ciuhodaru presei nemulţumirile din USL.

Termenul “fenechita”, joc de cuvinte între numele liderilor USL Iaşi – Fenechiu şi Nichita -, l-a folosit pentru prima dată prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur la alegerile pentru desemnarea noului şef al PDL Iaşi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *