Tenisul și Aeroportul întărește chiar și votul!

Tenisul și Aeroportul întărește chiar și votul!Din generoasa serie de Mari-politicieni-ieșeni-de-care-nu-a-auzit-nimeni-dar-care-se-bagă-în-seamă, ne oprim astăzi la Dragomir Tomașeschi, așa-numitul președinte al filialei bahluiene a așa-numitei Forței Civice. Cum, care Forță Civică? Păi, ONG-ul sau partidul sau ce-o mai fi chestia aia deontologică, reformatoare și musai de dreapta condusă de cunoscutul nostru ieșean Mihai Răzvan Ungureanu (MRU, pentru prieteni). Cum, care MRU? Băiatul ăla intelectual, istoric sau gen, cu părul tuns cu mașina și ochelari, cu facies asiatic și care vorbește numai cu „transcendental”, „patibular” și „salutar”; a fost și prim-ministru, a apărut și pe la televizor. Nu, nu e Mihail Neamțu, deși confuzia e scuzabilă… Cum, care Tomașeschi? Nu vi-l mai amintiți pe fostul prefect? Care s-a candidat și la parlamentare, la Răducăneni? Avocatul ăla care se lua toată ziua de primar și de care zicea presa că e un fel de săgeată pentru oarecare latifundiari dubioși, ăla năltuț și voinic, cu ochelari și figură de bebeluș bătrân, gras și trist. Ei, vă amintiți? Nu?!

În fine, nici nouă nu ne-a fost ușor, dar insistența cu care se agață de presă ne-a făcut să ne întrebăm dacă nu cumva o fi vorba de cineva important și nu știam noi. Închipuindu-și, pesemne, că Forța Civică nu-i o gogoașă politică, ci un fel de Light Side of the Force, cu MRU călăuzindu-i pașii precum Yoda, avocatul nostru, ca un adevărat cavaler Jedi de Răducăneni, se ia la trântă cu tot felul de lorzi Sith închipuiți pe care îi atacă, brav, cu săbii laser metamorfozate în comunicate, informări și declarații de presă. Așa se face că, în numai o săptămână, Tomașeschi l-a pus președinte – da, de țară – pe MRU, a dat terenuri la tineri, a verificat starea asfaltului din târg, i-a pus pe parlamentarii USL la treabă, a făcut Aeroportul și câte și mai câte. Genii am mai văzut noi în politica românească, mai ales la dreapta, dar ultima ispravă a cavalerului ne-a dat pe spate. Anume, Tomașeschi ne dezvăluie, mai nou, cum că, în ajunul Micii Uniri de la Iași, o aeronavă Tarom de la București ar fi întârziat vreo trei sferturi de oră pentru că – țineți-vă bine! – premierul Ponta ar fi dat ordin să fie așteptat cât se relaxează el la o partidă de tenis. „Decizia premierului de a nu apela la curse speciale atunci când se deplasează în ţară ar fi lăudabilă dacă şi-ar însuşi întru totul orarul acestora şi ar respecta călătorii, chiar dacă aceştia nu deţin funcţii publice în stat. Dacă îţi place fotbalul şi vrei să joci trebuie să accepţi toate regulile. Când introduci în teren mai multe mingi, nu mai poţi spune că joci fotbal. Pentru că în proiectul de buget nu a prevăzut un leu pentru Aeroportul Iaşi, îi recomand domnului Ponta ca, atunci când va mai veni la Iaşi, să folosească atutoturismele din dotare”, îl sfătuiește Tomașeschi pe șeful Guvernului.

Că avocatul se jură că informația e „pe bune” și că ar fi aflat-o de la „ceilalți călători” ni se pare cam tras de păr; după cum nu pricepem nici de unde ar fi putut ști „ceilalți călători” că premierul venea de la o „partidă de tenis”. Numai că să amesteci, într-un singur comunicat, finanțarea Aeroportului, programul zborurilor, confortul pasagerilor, tenisul, fotbalul, mingile ș.a.m.d. – ei bine, asta ne face să fim cam îngrijorați cu privire la echilibrul psihic al eroului nostru. Drept pentru care, spre binele lui, îi recomandăm să ia o pauză de la intervențiile publice și să mai facă mișcare, la un fotbal sau la o partidă de tenis: tonifiază trupul, mai limpezește mintea și, vorba aia, întărește caracterul…

Fart Vader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *