Cine se încălzeşte să fie iar ministru?

De câteva zile, un ieşean ajuns mare sculă de basculă pe la Bucureşti, mai exact la dreapta premierului Victoraş Ponta, iese permanent la rampă cu declaraţii cari de cari mai interesante. Ca mare expert în politici de sănătate ce se află, acesta întoarce acuma şi pe faţă şi pe dos măreaţa reformă pe care o cloceşte doar în mintea lui menistrul Abramburel de la Sănătate, pre numele lui Eungen Nicolăescu, obişnuit să taie de peste tot, mai ceva ca doctoru’ Ciomu.

Cine se încălzeşte să fie iar ministru?La aşa reforme, s-au găsit imediat şi destui cârcotaşi, care ar fi vrut să ia şi ei măsuri dintr-aiestea dureroase, dar să rămână şi emaculaţi la imagine. Aşa e şi cu ieşanul nostru de care vă vorbeam mai devreme – cred că aţi dedus deja că e vorba de fostul menistru Bazil Usturoi, cel care îi face acum masaj la tălpi premierului Bonta şi-i mai gâdilă din când urechiuşele cu dosare şi caracterizări de-ale supuşilor de prin Cabinet. Imediat ce Abramburel a ieşit cu trăsnaia desfiinţării de Cejeaseuri, desepeuri, spitale şi şăfi de ambulănţuri, numai bine că ş-o dat cu părerea şi Usturoi de pe Bahlui, grăind cu suptînţăles, dar şi cu oleacă de bun simţ moldovinesc: „Bine, bine, măi Eujene, tăiem, tăiem, da’ ce punem în loc?”  Păi cum ce punem? Alţi şefi, bineînţeles, poate şi alţi miniştri.

Pregătirile-s în toi…

Trăgând noi cu urechea prin gaura cheii de la cabinetul personal al premieraşului Ponta cel viteaz, ne-o parvenit nişte bârfe de stă mâţa-n coadă, nu alta. Se făcea că Bazilaş al nostru s-a apucat serios de tras de fiare, cu o ganteră într-o mână şi cu un scripet în alta, doar-doar l-o doborî la muşchi pe zgubiliticul Nicolăescu, dacă ar fi s-o pună la un moment dat de o cafteală unu la unu ori la vreun meci de skandenberg. Noi credem că, la câte bâlbe scoate pe guriţă actualul menistru peste sănătăţurile naţiei, nici nu trebuie prea multă luptă din partea ieşanului, că omu s-ar putea să zboare la cea mai mică adiere de vânt. Partea mai proastă e că premierul Ponta a declarat că-i susţâne cu dinţii reforma cea măreaţă, dacă ar şi explica-o puţintel la prostimea grea de cap. Între timp, Usturoi al nostru lucrează cu sârg la propriul dosărel de candidatură, încercând să mai albească din petele pe care cârtitorii şi invidioşii de pren târg i le-o plantat când era pe val.

NUP între patru ochi de la DNA

Ultima noutate cu care se laudă el acum ar fi că DNA-ul i-ar fi declarat că nu ar avea nimic cu dânsul şi nici nu se pune problema de vreo urmărire penală. Cu alte cuvinte, nici cepoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase în şmenurile reclamate de pe vremea cât era mare şăf la Desepeul ieşan, prin diverse fundaţii şi Oengeuri de sifonat bănuţu evropean. „Am primit o hârtie de la DNA prin care sunt anunţat că nu se va începe urmărirea penală”, ne spune aghiotantul lui Ponta. Asta ar fi fost însă aşa, între patru ochi, că Morar nu o făcut publică o astfel de informaţie şi îl mai ţîne oleacă încordat, ca să nu i se urce prea mult ministeriatul la cap. Sfatul nostru pentru conţilerul Usturoi e următorul: ţine-o tot aşa, mai bagă nişte steroizi, două serii de flotări şi trei de tracţiuni la bară fixă, că nu se ştie cum se rupe Useleul şi premierul o fi iarăşi în căutare de tehnocraţi pentru Sănătate… Iar cu NUP ori fără, ce mai contează, că doară Băselu’ îţi semnează mandatu’ şi dacă eşti trimis în judecată. Asta dacă îţi schimbi cumva numele în Reluţu. (Mircea Badea Building)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *