Horoscopul gurmandului flămând. Top 12 zodii pofticioase

Imediat ce a trecut de Luna Nouă în Leu, astrologul nostru de serviciu a dat în bobi ca să vadă ce ne aşteaptă în săptămâna ce urmează. Nu ştiu cum s-au învârtit fasolele astea pestriţe, dar s-au aşezat în formă de iahnie, motiv pentru astrolog să ne atragă atenţia asupra obiceiurilor alimentare. Cum este vară, perioadă de concedii, de plajă, de plimbări, e nevoie să avem grijă de abdomen şi pectorali, aşa că am zis să vă sfătuim ce să nu puneţi în farfurie atunci când foamea dă de-a dreptul sau ce să faceţi când vă ia cu leşin hipoglicemic.Horoscopul_gurmandului_4

Berbecii sunt mari amatori de dulciuri. De casă, de supermarket, dulce să fie şi cât mai mult, fiindcă altfel nu au energie să alerge de bezmetici după cai verzi pe pereţi albaştri. Dacă eşti nativ născut sub semnul lui Marte ai grijă la alimentele picante, mai uşor cu piperul, că nesărat oricum ştim că eşti. În loc de dulce încearcă ceva amar, ca să-ţi treacă cheful de poante pe seama altora. Să vezi şi tu cum este când te împunge unul fără motiv.

Taurii sunt gurmazii zodiacului. Buni bucătari, mâncă mult şi bun. Lor le place orice trosneşte între dinţi şi-i gratis, eventual, că se ştie că au arici la portofel. Lor nu le sunt recomandate alimentele roşii, fiindcă deja văd sângeriu în faţa ochilor. Cu alte cuvinte, dăm deoparte grătarele zemoase, ficăţeii şi salata de sfeclă. Păstrăm doar hreanul, că-i iute şi-i mai urneşte din loc, ca să nu facă muşchi sub şale de atâta stat la masă. Dacă totuşi nu se pot abţine, le recomandăm gâturile de pui, ca să nu le frângă pe ale altora de foame.Horoscopul_gurmandului_1

Gemenilor le sugerăm un regim lipidic, bogat în uleiuri naturale. Seminţele de in sunt foarte bune, îi ţine pe lângă casă şi le arată cum pot fi rezolvate blocajele intestinale. Guralivi, ei vor avea, în sfârşit, prilej de meditaţie în tăcere în acea încăpere în care şi regii merg pe jos. După in pot încerca niscai „sorică”, adică seminţe de floarea-soarelui. Le ţine gura ocupată şi mintea concentrată pe-o idee: aceea de a scuipa în vânt orice îi deranjează.

Racii ar trebui să aleagă dintre alimentele picante. Ardei iute, piper, ghimbir sau orice îi poate scoate din amorţeală şi le taie pofta de lapte acru, după care sunt înnebuniţi. Ar mai pofti ei şi la niscai pui de baltă ori moluşte pe care să le reteze în cleştişorii ascuţiţi, da’-i vară şi nu putem pune bază pe prospături. Macrou congelat, dacă vor, rece, de la gheaţă, cu salmonella inclusă în preţ. În rest, apă cât cuprinde.

Leilor li s-a recomandat să o lase mai moale cu grătarele, cu fleicile, chiftelele sau şniţelele. Or fi ei carnivorii zodiacului, dar merge vorba că-s şi doldora de colesterol. Unde mai pui că fleica tremurândă trebuie liniştită cu un spriţ şi asta nu dă bine la tensiune. Imediat ce se simt în forţă încep să urle şi să dea ordine şi uită că nimeni n-are nevoie de alţi stăpâni în afara celor de care sunt deja sătui.

Fecioarei până aici i-a fost. Bună prietenă cu Ceres, zeiţa recoltelor, e mai amatoare de covrigi, colaci, azime aromate şi alte bunătăţi făcute pe urma secerişului. Gata cu glucida, că e dăunătoare fermoarului! Cine-a mai pomenit Fecioară supraponderală? Nu sunt decât vreo câteva miliarde pe lumea asta, în rest silfide fiindcă s-au născut în altă zodie. Lor le sunt recomandate perjele, ca să aibă cu ce combina rahatul din cornuri atunci când n-au altceva mai bun de făcut.

Balanţele nu au nevoie de sfaturi. Ele ştiu foarte bine ce să aleagă din farfurie, cât să mestece, când să încheie deglutiţia şi când să reia procesul. În general, vegetariene. Mai scapă prin brânzeturi şi se mai fudulesc cu câte o bucată de Rochefort, dar hai, cu grijă, că vă spunem cântarului! Recomandarea astrologului: măcriş, cules pe rouă, ca să le mai taie din greaţa înfumurării.Horoscopul_gurmandului_2

Scorpionii pot mânca orice în afară de alimente moi, în care îşi pot scăpa uşor veninul. Nuci, mere pietroase, gutui necoapte şi tot felul de fructe cu care poţi asfalta trotuarul din faţa casei. Îi ţin departe de orice tentaţie de a-şi gusta din propriul venin. Li se recomandă ceaiuri multe, ca să dilueze sarcasmul şi să le ajute fierea, că altfel dau în icter de mânie. Ceaiuri calde, fierbinţi ca şi ei, măcar atât, dacă de la restul poftelor sunt opriţi.

Săgetătorii mănâncă mereu pe fugă, deci nu este bine să le scăpăm condimentele pe mână, fiindcă nu-i mai vedem. Şi aşa îi vezi rar şi doar când au ei nevoie. Dacă le mai pui şi sare pe coadă, s-au dus. Oricum, sunt atenţi la siluetă şi nu au probleme cu greutatea decât atunci când li se înfundă corăbiile din cauza amorului neîmpărtăşit. În rest, crudităţi energizate pe clar de lună, că au nevoie de iluminare.Horoscopul_gurmandului_3

Capricornilor le sunt recomandate şedinţele de respiraţie. Multe şi cu pauze mici. Oameni corpolenţi, se mişcă greu, nu se mai dau duşi de la masă şi înfulecă tot, chiar şi florile pictate pe farfurie. Amatori de şunci, şi în sendviş, şi pe lângă trupurile lor, păcătuiesc deseori şi cu vinul roşu. Pe timp de vară le-ar fi bune alergările cu genunchii la gură, spre tarabele cu verzături din piaţă. Clorofilă cât mai multă, ca să fie mereu în formă.

Vărsătorilor nu le putem lua porţia de julfă, chiar dacă nu-i Crăciunul. Mari psihologi, au nevoie să li se stimuleze mentalul, fie el superior, inferior ori de care o mai fi. Salată din frunze de cânepă, ceai de rozmarin şi de valeriană, că sigur îi ia durerea de inimă când vor vedea că astrologul le-a tăiat de pe listă dulciurile de casă, după care sunt leşinaţi, în amintirea poftelor din copilărie. Copii eterni, nu ratează nici un cornuleţ ori baclava ca la mama acasă.

La Peşti este clar că orice ospăţ trebuie să fie stropit din belşug cu ceai de busuioc. Dacă nu aveţi, faceţi rost că intră în sevraj ori aduceţi nişte agheasmă. Dacă totuşi nu-i busuioc, daţi-i cu salvie. Şi nu-i lăsaţi să scape la saramură, că ăia sunteţi. Vor cere apă întruna pe motiv că altfel li se blochează rinichii. Iar de nu aveţi, vor pofti bere şi-i mai scumpă.

Acestea sunt recomandările gastronomice pentru săptămâna care urmează. Dacă le respectaţi, va fi bine. Dacă nu, la fel, însă doar pentru cei care au dat în bobi şi au respectat mesajele citite de astrolog după aranjamentul grămezii.

Plutonia Martinaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *