Actriţa Erica Moldovan încercând să-şi găsească perechea potrivită. Evrika, Erica!

moldovanDe ceva vreme, Ateneul ieşean şi-a schimbat faţa în bine şi e suficient să ne uităm la garnitura de tineri actori care joacă pe scena instituţiei culturale din Tătăraşi pentru a-i sesiza noua imagine. Una dintre figurile cu mare priză la public este şi actriţa Erica Moldovan, o prezenţă permanentă în toate mediile artistice, de la spectacolele de la Ateneu până la emisiunea „Deschis la distracţie” realizată împreună cu Vlad Baba. Dar, oricât de vedetă ai fi, până la urmă tot trebuie să faci faţă unei discuţii cu directorul tău, la fel întâmplându-se şi cu Erica şi Andrei Apreotesei, dialog din care am selectat câteva replici.

Erica Moldovan: Şefu’, săptămâna asta am crezut că o iau razna. Emisiune la matinalul lui Baba, apoi prinţesă în Peter Pan, apoi stewardesă în „Atenţie, aterizăm!”..uff, ar trebui să o las mai moale, să-mi văd şi eu de pasiunile mele casnice.
Andrei Apreotesei: Te înţeleg, Erica, dar ce pot să fac, cu cine să te înlocuiesc? Nu pot să-i aduc mereu pe Florin Piersic sau Gheorghe Zamfir, că rămân fără buget. Copiii te plac, de adulţi nici nu mai vorbesc… Ai văzut, la ultima reprezentaţie se suiseră vreo patru domni pe scenă ca să-ţi dea flori.

E drept, am şi eu satisfacţiile mele profesionale, dar parcă aş mai schimba un pic ritmul de lucru, dar şi repertoriul. Uite, mi-ar fi plăcut să candidez pe undeva, într-un partid. Să intru în politică, acolo teatru!
Nu e o idee rea! Dar să ştii că acolo e o lume exclusivistă şi cam misogină. Puţine femei reuşesc în domeniul ăsta.

Andrei, sunt actriţă, ce naiba! Chiar atât de puţin crezi în capacităţile mele teatrale? Mă uitam aseară la un miting în Piaţa Unirii. Ce are Iulia Scântei şi n-am eu? Păi, eu am avut la viaţa mea public mult mai numeros decât cel de la întrunirea aia. Plus că am în recuzită o groază de pălării pe care nu le-am purtat încă. Şi cu ce penaj!
Ar fi o idee, să ştii. Poate că vom monta un cabaret politic, acum, de sărbători. Până se face noul guvern, găsim şi distribuţia. Mai rămâne să vedem ce rezultate vor fi duminică, ca să stabilim şi pe cine introducem în rolul principal, de prim – ministru.

Păi, ce să mai aşteptăm? Evident că eu voi juca rolul de premier. Vom avea, ca să zic aşa, în premieră o femeie premier. Tu poţi începe deja să dai comandă pentru tipărirea biletelor. Piesa se va numi Premiera. Iese şi un joc de cuvinte foarte tare: diseară va avea loc premiera piesei Premiera! Abia aştept să-mi aleg costumaţia! Deja am câteva idei, inspirate din Nebuna din Chaillot”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *