Adomniței, rupt total de realitate

Cristian Adomniței, președintele PNL Iași, a reușit performanța de a se umple de rușine în fața opiniei publice ieșene. El s-a hazardat să facă afirmații fără acoperire privind scorul pe care candidatul ACL, Klaus Iohannis îl va obține în județul Iași. Astfel, în săptămâna premergătoare turului I, Adomniței a declarat public pentru presa ieșeană că ACL Iași îi va aduce lui Iohannis 38% din voturile ieșenilor exprimate la scrutinul din 2 noiembrie. Realitatea l-a contrazis crunt, candidatul ACL obținând la nivelul județului Iași, puțin peste 29% din voturile alegătorilor.

Diferența dintre ce a prezis Adomniței și ce a ieșit la numărătoarea finală a voturilor este enormă, de aproape 10 procente, ceea ce sugerează faptul că liderul PNL Iași este un personaj total rupt de realitate și lipsit de măsură, promovând ceea ce specialiștii în comunicare politică numesc „un discurs mincinos”. Mai mult, duminică seara, în urma anunțării exit-poll-urilor, același Adomniței a declarat, în mod halucinant, că „dreapta a câștigat clar alegerile la Iași”, bazându-se doar pe cifrele difuzate de Realitatea TV (care s-au dovedit cele mai inexacte dintre toate exit-poll-urile prezentate de televiziunile centrale). Nici măcar nu avusese loc numărătoarea paralelă a voturilor de către fiecare partid, că liderul PNL Iași susținea sigur pe sine o asemenea enormitate.

Reamintim că, la nivelul județului Iași, Victor Ponta a obținut 43, 46%, iar Klaus Iohannis doar 29,73, procente stabilite în urma numărătorii oficiale a voturilor în toate secțiile de votare din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *