Alarmă anti-incendiu la Starea Civilă

Serviciul Stării Civile din Iaşi va beneficia de un sistem de alarmare împotriva incendiilor. Măsura a fost luată pentru protecţia arhivelor. Primăria va organiza o licitatie în data de 25 decembrie pentru achizitionarea unei instalaţii de desfumare pentru Starea Civilă situata pe strada Vasile Alecsandri.

“Este vorba despre o licitaţie pentru achiziţionarea unui sistem de alarmă, în special pentru protejarea arhivei acestei unităţi. Toate cladirile nou construite trebuie să aibă asemenea sisteme”, declară Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Sistemul de alarmă cerut presupune instalaţie de alarmare pentru incendii şi avertizoare de fum. Suma maximă alocată de Primărie pentru această licitaţie este 80.000 de lei.

Dacă problema incendiilor e rezolvată, urmează problema hoţilor. Reamintim cititorilor că, în urmă cu 6 luni, clădirea Stării Civile a fost prădată de hoţi. În data de 15 mai, doi bărbaţi deghizaţi în poliţişti au reuşit să-l imobilizeze pe paznic şi să fugă cu peste 40.000 de lei – bani de subvenţii pentru căldură. Atacatorii l-au legat pe paznic cu sârmă ghimpată şi au folosit spray paralizant.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *