Alina Apostol, o preoteasă cu abilităţi administrative. Apostolat la Ciorteşti

Mândră primăriţă are Ciorteştiul cel din capăt de judeţ, acolo unde mai mânânci un codru de pâine şi intri pe teritoriul misterios al Vasluiului! Alina Apostol, preoteasă desprinsă parcă din poveştile lui Creangă, mândră şi vivace ca o fată scoasă la horă, a câştigat în vară funcţia de primar al Ciorteştiului, candidând din partea PNL. Între două mătănii şi o cruce mare în faţa icoanelor, Apostol diriguieşte treburile din comună, avându-l alături pe soţul care-i dă binecuvântarea la fiecare hârtie semnată spre binele obştii. Curioşi din fire, am prins un dialog purtat între cei doi membri ai acestui inedit cuplu.

Alina Apostol: Uff, astăzi am o zi foarte aglomerată. S-au înscris la audienţă vreo douăzeci de cetăţeni, care mai de care mai ciufut. Mi-ai preparat cafeluţa?
Ioan Apostol: Da, am pus şi nişte busuioc în ea, apoi am descântat-o de trei ori. O clipă, să miruiesc un pic şi ceaşca.

Hmm, de data asta ţi-a ieşit super tămâia, simt că mă energizează la maxim! Mai bine ai merge şi tu cu mine la audienţe, sunt convinsă că e nevoie de un ritual de exorcizare la câţiva dintre petenţi.
Trebuia să-mi spui de ieri, aş fi putut pregăti un program special, mă mai documentam din cazuistica mondială. Dar nici acum nu e timpul pierdut. Aş putea vedea pe repede înainte Exorcistul sau Poltergeist. Şi, totuşi, e atât de grav?

Am mai multe, dar un caz sigur e la limita raţiunii. E vorba de doi cetăţeni care au de împărţit o bucată de teren la marginea cimitirului. Deja cică au umblat cu farmece pe la poarta fiecăruia, e amestecată în poveste şi Mariţa, ghicitoarea satului. Ce să-i faci, nişte pemepiști obscurantişti!
Apropo de ăştia, cred că e ceva necurat că au luat un scor atât de mare la parlamentare și au trecut pragul de jos. Mai mult ca sigur că au făcut nişte practici oculte, dar asta voi investiga mai târziu, când mă duc la biserică.

Da, dar te rog, vino cu mine azi la primărie. Presimt că va ieşi cu anafuri pe holuri. Până angajăm şi noi un paznic ca lumea, e bine să fii tu pe post de bodyguard. Oricum, eşti antrenat în băi de mulţime, ştii să vorbeşti cu omul şi la botez, şi la priveghi.
Bine, hai că vin şi eu. Stai un pic, să-mi iau cădelniţa şi ceaslovul ăsta cu vieţile sfinţilor. Las sutana acasă, ca să mă mişc mai uşor. Lasă că le vin eu de hac. Pe care-l prind că fluieră în primărie, îl trec pe toacă. Încă mai am loc pentru vreo câţiva. Oricum, să am grijă sa las loc liber şi pentru alegerile viitoare, că altfel trebuie să-mi iau o toacă nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *