Andronache, Valerică Andronache… perdantul din Paşcani

Valerica Andronache

Valerica Andronache

Anunţate cu surle şi trâmbiţe în urbea păşcăneană, alegerile organizaţiei PD-L s-au dovedit a fi un mare fâs, având în vedere că au participat mai puţin de 120 de membri.

Şi dacă pentru funcţia de preşedinte nu au apărut surprize, Ioan Ioniţă fiind singurul candidat, probleme au fost la vicepreşedinţi şi secretari, acolo unde fostul lider Valerică Andronache şi-a luat… o mare ŢEAPĂ, la fel ca şi cumnăţica lui, Georgeta Sandu.

Gurile rele spun că de acum marile şedinţe de partid nu se vor mai ţine la „Bistro” – prietenii ştiu de ce!, şi că fostul preşedinte, care a luat doar 48 de voturi din 118 valabil exprimate riscă să piardă preşedinţia Colegiului 5 dar şi postul de director pe care îl deţine la Inspectoratul pentru Construcţii Iaşi.

Cam la fel stau lucrurile şi cu doamna Jeta (Georgeta Sandu – n.r.), care ar putea să fie mătrăşită din postul de director la Regia Autonomă de Gospodărie Comunală şi Locativă Paşcani.

Să mai spunem că în urma alegerile s-au ales cu funcţii nu mai puţin de 19 persoane, adica din şase votanţi unul este lider protocaliu?…

Nume grele!

Şi dacă numărul votanţilor a fost unul destul de mic pentru un municipiu de aproximativ 45.000 de locuitori, să vă spunem că la alegerile de la PD-L-ul păşcănean au participat nume grele ale „portocaliilor“ de la Iaşi, deputatul Nicuşor Păduraru, senatorul Dumitru Oprea sau senatorul Mihaela Popa.

Dacă primul a ţinut un discurs „romantic” despre reînnoirea Alianţei DA şi stoparea duşmanului pesedist, senatoarea Mihaela Popa, vizibil emoţionată, a marşat pe apărarea corectă a şanselor, cerându-le celor prezenţi să nu mai creadă tot ce se spune pe la televizor despre guvernul portocaliu şi despre faptul că vor pierde cu succes următoarele alegeri.

A ieşit cum a vrut Crăciunescu

La „marea“ întrunire protocalie a participat şi primarul liberal Grigore Crăciunescu.

Aşa cum era de aşteptat, acesta a vorbit despre necesitatea funcţionării în continuare a alianţei politice dintre PNL şi PD-L, cu scopul ca social-democraţii să nu aibă acces la conducerea municipiului, măcar pentru încă un mandat. Măcar…

Acu, între noi fie vorba, Crăciunescu este conştient că portocalii nu prea vor avea sorţi de izbândă la Paşcani, dar „cine nu e cu tine nu e împotriva ta“, nu-i aşa dom’ primar?!

Oricum, noi le urăm protocaliilor păşcăneni multe „succesuri“, că doar e marcă înregistrată de ei şi „Să trăiţi bine!“. Ca noi, acum…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *