Aranjament cu Severin! Fireşte, Adrian Severin…

Cronica unui meci anunţat

CS Turnu Severin – CSMS Iaşi 0-4 (0-2)

Cronică obţinută prin amabilitatea colegilor de la „Sunday Times” contra unei baterii de Cotnari.

Stadion „Municipal”

Spectatori: 5.000, toţi cetăţeni europeni cu drepturi ca atare

Echipele de start:

CS SEVERIN: Panagopoulos – Dănănae, Tătaru, Asanovic, Dzhalilov – Olah, Velcovici – Hasanovic, Vranjkovic, Fl. Costea – Tole.

CSMS Iaşi: Irimia – Al. Creţu, Tincu, Avrămia, Vladu – Milea, Straton – Ciucur, Moutinho, Ţigănaşu – Pătulea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

 

Fazele meciului (cele reale şi nu închipuite)

min. 1 – Fiind vorba de o altă confruntare decisivă în ceea ce priveşte evitarea retrogradării, ieşenii fac pressing încă din debutul partidei. Pătulea este cel mai activ pentru că, între două sprinturi în terenul advers, vine la banca de rezerve pentru a discuta telefonic cu un prieten. Colegii susţin că este vorba de tip care îi datorează atacantului ieşean 20 de lei, fiind presat de Pătulea să-i returneze.

min. 5 – Moment festiv în tribune, unde îşi face apariţia o delegaţie de la Bruxelles, condusă de europarlamentarul român Adrian Severin. „I-am adus la acest meci întrucât, după cum vedeţi, echipa care-mi poartă numele este, de fapt, o multinaţională. Resping categoric chiar şi nuanţările cum că aş face trafic de influenţă pentru stabilirea învingătoarei. Fie ca cel mai bun, adică, cel cu bani mulţi, să câştige”, spune acesta.

min. 6 – Fără nici o coincidenţă cu sosirea delegaţiei străine, centralul Iștvan Kovacs acordă penalti pentru ieşeni cu toate că mingea se juca în careul ieşean. „Să tragă Irimia. Să se reabiliteze şi el în ochii suporterilor”, strigă Ciobotariu. Datorită kilogramelor în plus, Irimia se îndreaptă agale spre minge… Un pas doi, şut, direct în portarul  Panagopoulos, care, datorită forţei cu care Irimia a lovit mingea, intră cu tot cu balon în poartă. În tribune, Adrian Severin comandă un sirop de arţar.

min. 15 – Replică ultra-consistentă a gazdelor. Balonul circulă pe traseul Asanovic –  Velcovici – Hasanovic – Vranjkovic, iar ultimul îl execută pe Irimia. Golul este anulat de central pe motiv că la această acţiune au participat trei jucători extracomunitari, noile prevederi ale UEFA acceptând cel mult unul. Proteste ale gazdelor, motiv pentru care toţi jucătorii primesc cartonaşe galbene.

min. 25 – Spectatorii refuză să se mai uite la meci deoarece la peluze şi-a făcut apariţia Daniela Crudu, prietena lui Costea. Poartă ciorapi cu bandă şi un tricou decoltat, cu mesajul „Ai lăv veri muci Nilă”

min. 40 – Temperament vulcanic, portarul elen al Severinului face o cursă spre locul unde stă Daniela, fosta vedetă a Antenei 1. Revine în teren plin de ruj, împiedicându-se din neatenţie de fundaşul Avrămia, întins pe gazon. Centralul indică punctul cu var. Trage tot Irimia, de data asta foarte încet. Mingea intră în plasă, pentru că, de frica şutului, Panagopoulos se ascunsese după bară.

min. 48 – Ieşenii abordează în repriza a doua o tactică total diferită şi, totodată, inedită : apărare cu nouă jucători, grupaţi pe semicerc, ca la handbal. Singurul care nu participă la faza de apărare este Pătulea, căruia i s-a recomandat să stea la pomană.

min. 51- Cruduţa şi-a dat jos tricoul pentru a-şi afişa cel mai recent tatuaj: un şarpe încolăcit pe o minge de fotbal. Sub desen, apare textul: „Fotbaliştii sunt nişte vipere. Însă muşcă bine”

min. 55 – Presat de severineni, Vladu degajează lung. Mingea ajunge la Pătulea, aflat într-un off-side de 20 de metri. „Iluzie optică”, strigă arbitrul, motiv pentru care ieşeanul continuă faza, finalizând-o cu gol. Proteste ale gazdelor, însă centralul rămâne impasibil. Severinenii remarcă cu stupoare că Iștvan Kovacs are lentile de contact puse invers!

min. 60 – Adrian Severin discută în tribune cu un coleg european: „Az iu chen si ză tim from Iaşi iz very strong. Stejari, nu alta”

min. 80: Ciobotariu face trei schimbări deodată. Îi scoate pe Milea, Straton şi  Ciucur, introducând trei juniori de la Noua Generaţie. „Este pentru moralul lor, dar şi pentru cei 20 de euro daţi de familiile lor pentru a-i folosi”, explică tehnicianul ieşean.

min. 89: În căutarea golului de onoare, severinenii urcă în atac. Irimia prinde mingea, pe care i-o aruncă lui Pătulea, aflat din nou în off-side nesemnalizat, brigada de arbitri chinuindu-se să caute lentilele de contact ale centralului. Pătulea înscrie lejer în poarta goală, părăsită de Panagopoulos, care se pupă în tribune cu Cruduţa.

 

Declaraţii după meci:

Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi: „După eşecul cu Viitorul, echipa avea nevoie urgentă de trei puncte. De altfel, i-am spus acest lucru şi prietenului meu Adrian Severin, pe care îl  consiliez gratuit pentru a susţine amendamente la legislaţia europeană. Prin urmare, nu a fost nici un blat, consider că victoria noastră a fost muncită şi pe deplin meritată.”

Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iaşi: „Toată săptămâna ne-am pregătit executând lovituri de la 11 metri. Florin Prunea, care le ştie pe toate, a avut o premoniţie şi ne-a spus că vom avea două penalty-uri la Severin şi două goluri din off-side. Nu l-am crezut, am zis că vrea să ne încurajeze. Acum mă gândesc să-l întreb ce numere vor ieşi la loto.”

Adrian Severin (declaraţie telefonică de la Bruxelles cu taxă inversă): „Sunt victima unei noi campanii mediatice declanşate de Bârfa de Iaşi, la ordinul găozarilor de la Sunday Times.”

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF: „Domnule, dacă ar fi fost blat, ar fi trebuit să vedem şi nişte valize. E logic, nu?  Iștvan Kovacs este cel mai talentat arbitru bilingv din Liga mea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *