Aşteptându-l pe Radu!

Principele-Radu

Principele Radu

Zeci de ieşeni – elevi, părinţi şi… monarhişti – l-au aşteptat miercuri, 23 noiembrie, pe un frig de crăpau pietrele, pe cel mai de seamă reprezentant din Iaşi al Casei Regale, Principele Radu. Şi, la fel ca-n piesa lui Eugen Ionesco, „Aşteptându-l pe Godot”, acesta n-a mai catadicsit să vină.

„Nu ne-au fost expuse motivele pentru care acesta lipseşte”, ne spune Corina Hudiţă, directoarea Liceului „Dimitrie Cantemir” care a primit vestea cu câteva minute înainte de deschiderea lucrărilor Simpozionului Naţional „Dimitrie Cantemir şi Vocaţia Europeana a gândirii româneşti”. Oaspetele de onoare al evenimentului era chiar Alteţa Sa Radu.

Absenţa invitatului special, fost elev al liceului de altfel, nu i-a împiedicat pe organiuatori şi pe cei peste 200 de elevi să-şi prezinte în condiţii optime lucrările ştiinţifice de excepţie.

În ceea ce priveşte absenţa nemotivată complet a Principelui… de România, participanţii au aflat astfel (a câta oară?) de ce există diferenţe majore între nume precum Charles şi Radu. De exemplu…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *