Bairam de criză pentru desepişti

Deşi criza a lovit în plin întreaga suflare bugetară a ţării, desepiştii de la Iaşi (n.r.: e vorba de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică), cei care au mai rămas în urma restructurărilor lui Boc, nu au vrut să lase 2010 să treacă fără un bairam mai de Doamne-ajută, chiar dacă banii nu-i dau afară din casă. Astfel, au pus mână de la mână – cam 800 de mii de lei vechi fiecare – şi s-au adunat, la mijlocul săptămânii trecute, la restaurantul „Indiana”, unde au benchetuit şi s-au distrat… de toţi banii.

Surse din interior pentru care nu băgăm mâna în foc că ne-au dat informaţii suficient de exacte, ne-au spus că cei peste 70 de medici, secretare, inspectori şi femei de serviciu de la DSP l-au aşteptat cu nerăbdare pe şeful instituţiei, Vasile Cepoi, aflat, în ultima vreme, mai mereu pe la Bucureşti… cu treburi, după cum ne spunea purtătorul său de vorbe, Marius Voicescu. Mai toţi credeau că e vorba de noi restructurări la direcţie, însă, aşa cum am aflat şi noi sâmbăta trecută, directorul Cepoi a propus, pentru a face economii, unificarea administrativă a celor două spitale mari care i-au, evitând astfel darea afară a altor angajaţi.

Revenind la bairamul de criză al desepiştilor, din păcate, aceştia nu s-au putut bucura prea mult de prezenţa şefului, decât maximum jumătate de oră. După care, şefu’ s-a făcut nevăzut. Lucru care nu i-a împiedicat pe angajaţi să se înfrupte din aperitivele şi friptura incluse în preţ. Sursele menţionat mai sus ne-au mai spus cu mâna pe inimă că toţi petrecăreţii şi-au răcorit gâtlejurile doar cu sucuri şi aperitive foarte puţin alcoolizate. Noi, însă, am zărit câţiva desepişti mai veseli şi mai plini de vervă care, din când în când, scoteau de sub masă câte-un PET de plastic adus de-acasă sau confiscat la vreun control.

Şi uite-aşa a mai trecut un an la DSP, cu voie bună şi bucate alese! La Anu’ şi La Mulţi Ani!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *