Bălănel cel descurcăreţ şi merele de aur

Sorin Bălănescu

Sorin Bălănescu

Ciudate sunt căile Justiţiei, dar mai ciudată e calea întortocheată prin care unii reprezentanţii ai statului ajung să lase (după comision, se înţelege!) banii „boborului” pe mâna unor ţepari second-hand. Mirarea noastră, totuşi, ne pare mai liniştită şi mai… patriotică atunci când constatăm, cu surprindere ce-i drept!, că escrocii respectivi sunt originari din Iaşi şi, deşi sunt arhicunoscuţi în lumea necuvântătoarelor cu robe, aceştia încă mai reuşesc să dea tunuri imense statului cu sprijinul unor bugetari „răspopiţi”.

Aşadar, hai, ca exemplu, să-l tragem niţel de izmene pe multpreamediocrul nostru concitadin Bălănel, plimbăreţ politic din interes, exclus, rând pe rând, din penegeul lui Becali şi din pepeul lui Diaconescu în direct. Rămas fără susţinere de la centru, Bălănel al nostru, în înţelegere cu un funcţionăraş de pe la AVAS, este pe cale să pună mâna pe câteva milioane bune de euroi. Da, aţi auit bine: şi milioane, şi euroi.

Cum? Foarte simplu: Bălănel dă AVAS-ul în judecată, instituţia statului nu se prezintă la proces şi, logic, pierde, apoi escrocul rămâne cu banu’ şi, atunci când hotărârea devine definitivă, face fifty-fifty (mai mult la el) cu bugetarii. Şi uite-aşa, din instanţă în instanţă, Bălănel a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Comercială şi, pe 19 noiembrie 2010, câştigă, prin neprezentarea adversarului, fabuloasa sumă de 3,7 milioane de euro reprezentând daune de interese, 171.245 lei, reprezentând dobânda AVAS-ului faţă de el, dar şi 12.585 dolari americani, banii pentru teşchereaua personală.

Mai multe vă vom spune atunci când sentinţa devine definitivă. Nu de alta, da’ la câte taxe şi impozite plătim ca proştii, poate aflăm şi noi de ce se desfiinţează spitalele pe motiv de economie, iar Bălănel are benzină şi timp de petrecut prin tribunale.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *