Brătescu şi tuşa Tamara: după vilă în Bârnova, hop şi-o maşină

Celebra mătușa Tamara are o rudă îndepărtată în ținuturile Moldovei, culmea, chiar aici la Iași. Spunem că e o rudă îndepărtată deoarece puterea ei financiară e departe de cea a celebrei mătuși Tamara. Are și ea niște bănuți puși deoparte pe care acum, în vremuri trecute de criză, i-a scos de la ciorap și i-a dat nepotului ei preferat de la Iași să facă niște achiziții. Nimic rău în asta. Despre nepoțelul în cauză am mai scris la gazeta noastră. Se numește Liviu Brătescu, este consilier județean liberal, director al Ateneului Tătărași și, în timpul care îi mai rămâne, berechet desigur, cercetător științific, dar şi şef al filialei PNL Roman. Bravo lui! Bine că e sănătos și poate munci.

I-a adus îmbunătăţiri
Când l-am zărit pe colinele Bârnovei, am crezut că cercetează istoria acestei comune. Nici pe departe. Liviu Brătescu își căuta un loc retras, cu liniște și verdeață. Își căuta o casă. A găsit-o, i-a plăcut, s-a și mutat în ea. A mai avut de făcut câteva retușuri la ea, dar le-a rezolvat. Și-a pus niște pavele prin curte. A făcut o fosă septică. Asta pentru că rețeaua de canalizare promisă de Apavital mai durează până va fi finalizată. Și-a pus niște gazon. Pe terenul de lângă vilă care i-a mai rămas a plantat și o livadă. Om gospodar, ce mai la deal la vale! Un cititor fidel al gazetei noastre ne-a dat o informație prețioasă când l-am dat de gol pe Brătescu că și-a luat casă la intrarea în Bârnova și nu a trecut-o în declarația de avere. Ne-a șoptit că cel mai modest consilier județean, director de instituție și cercetător științific (declarația lui de avere este goală) are și un autoturism.

Un Passat albastru
De atunci, zile în șir ne-am plimbat seara cu bicicleta pe la Bârnova. Traseu frumos, cu verdeață, liniște și tot ce dorești. Lângă gardul casei lui era parcată o mașină. Un Volkswagen Passat albastru deschis. Zile în șir mașina a stat parcată doar lângă gard. Inițial ne-am gândit că ar fi a unui vecin. Nu. Nici pe departe. Am deslușit misterul săptămâna asta când am văzut că mașina e parcată fix în curte la Brătescu. De ce a fost parcată lângă gard? Pentru că mai avea de lucrat la pavele, trotuare, fosă și altele. Că acum mașina stă parcată fix pe locul unde făceau betoane muncitorii. Dar cum o fi apărut oare această mașină, care costă vreo 6-7.000 de euro second hand, fix la Brătescu în curte? Că în declarația de avere, cum nici casa nu e, așa nici mașina nu e. O fi el nepotul rudei de la Iași a mătușii Tamara? Mergem luni la Starea Civilă și ne lămurim. Și nu e exclus să ne întâlnim chiar cu el și acolo. Că am auzit că are gânduri de însurătoare. Și poate așa o să apară și casa și mașina în declarația de avere. Deh, erau ale soției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *