Bulibaşa Ferdinand Stănescu atacă Consiliul Judeţean!

Ferdinand Stanescu

Ferdinand Stanescu

Zi mare, ieri, pentru toţi ţiganii de etnie rromă din judeţ, dar şi pentru noi, ceilalţi, moldoveni, lipoveni, jidani sau ce sânge şi simţire om mai avea fiecare. “În lumea asta dă ţigănie, în care furtu’, japca şi jmecheria s-a ridicat la rang de mare hartă, doar un ţigan adevărat mai poate să face faţă şi să corodoneze destinele la un judeţ ca Iaşu”.

La ora 10 dimineaţa fix, pe platoul Gării din Ciurea, înconjorat de tătă şatra de imagine, de orgi de lumini şi care de reportaje, bulibaşa Ferdinand Stănescu, regele tuturora împăraţilor, naşu’ cecurilor fără de acoperire şi reprezentantu’ României la Paris şi-n Hunivers, şi-a anunţat candidatura la Consiliu’ Judăţan, cu fanfară, cu porombei albi, cu tot ce trebă.

“În lumea asta dă ţigănie, în care furtu’, japca şi jmecheria s-a ridicat la rang de mare hartă, doar un ţigan adevărat mai poate să face faţă şi să corodoneze destinele la un judeţ ca Iaşu’”, a tunat bulibaşa, din vârfu’ la 4×4. “Că dacă eşti român şi furi, sare lumea că eşti hoţ şi vine atorităţile cu mascaţii, să te leagă. Dacă nu furi, din nou sare lumea, «că de ce nu faci?» şi tot nu-i bine. Păi atuncea de ce să nu vine în frunte un ţigan care să ştie măserie? Că pe ţigan nu-l mai face nimeni ‘oţ, că n-are lumea aşteptări preconcipute de la el. Nu mai bine să ia şi el, să deie şi la alţii din ce adună şi să rezolvă problemele oamenilor?”, a continuat bulibaşa, sub privirile aprobatoare ale cetăţenilor adunaţi în gară, ca la urs.

“Îi ţigănie curată, da’ nu-i profesionistă”

Regele tuturor Împăraţilor a cerut apoi un pahar cu apă menerală şi un prosop alb, a băut, s-a şters apăsat pe frunte şi pe ceafă şi a continuat: “Hai să descutăm pe egzămple concrete, să înţelege şi presa, şi oamenii adunaţi cum vine treaba. (tuşeşte apăsat…) Haeroport n-avem, că nu se hotărăşte responsabilii la şpagă. Drumu Iaşi-Vaslui trebea terminat toamna asta, da’ el arată ca după bonbardimenturi. La fel şi drumu’ spre Botoşani, prin Vlădeni, care tot din fonduri heuropene trebea făcut! Păi asta nu-i ţigănie curată, oameni buni?! Adică ai banii, trebe doar să şuntezi o lecitaţie ca să-i dai drumu’ la treabă şi tu nici măcar atâta lucru nu reuşeşti să faci cum trebue? Mă repet din nou: asta-i ţigănie curată, da’ nu-i profesionistă, nu aşa se face treaba”, a decretat, convins, bulibaşa, după care s-a şters din nou cu prosopul şi a continuat: “Dacă eu, bulibaşa Ferdinand Stănescu, vin la Consiliu’ Judeţan, vă garantez pe icoana Maicii Domnului – şi dau azi de jurat la biserică, pe Portocala şi pe tot neamu’ meu – că într-un an de zile – ascultaţi ce spun, un an de zile! – ori vă fac aeroportu’ lux, ori, dacă nu m-oi înţelege cu toată şleahta asta de interese de prin târg, trimet să îl fure din altă parte, bucată cu bucată, şi tot îl fac cel mai mişto din România”, a promis Regele tuturor Împăraţilor! În privinţa drumurilor, bulibaşa Stănescu s-a jurat din nou, în faţa oamenilor, că şi dac-ar fi să le facă din tablă, tot le termină mai repede “ca aştia”.

În loc de concluzie

Luminăţia voastră, mărturisesc c-am venit cu idei cam preconcipute la “conferinţă”, da’ am plecat pe gânduri. În fond şi la urma-urmei, Majestatea Matale are dreptate: dacă tot facem ţigănie, măcar s-o facă cineva care chiar se pricepe…. Din păcate, nici să furăm încât să câştige toată lumea nu mai ştim. Şi numai când mă gândesc ce turnuleţe frumoase ar avea Consiliul Judeţean cu Majestatea Matale în frunte, dar şi ce tunuri ar bubui economia asta de mormânt a judeţului, parcă v-aş da o ştampilă. Faceţi o platfornă program şi descutăm.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *