Caz șocant la CJAS Iași

Caz șocant la CJAS Iași Un băiat de nouă ani din Iași a primit o somație din partea Casei de Asigurări de Sănătate să-și declare veniturile pentru a i se stabili cota de CAS. Confruntați cu eforturile zadarnice ale părinților, care doreau musai să știe și ei ce venituri obținuse copilul lor la vârsta de numai cinci ani, șefii CJAS au aplicat varianta Ștefan cel Mare pe dos, în sensul că s-au trimis pe ei în munți la o cabană cu piscină și au lăsat secretarele să răspundă asaltului furibund al reporterilor frenetici.

Mai dibaci decât alți colegi de breaslă, un reporter de la Bârfa de Iași a reușit să ia un scurt interviu domnului Seifel Impozitărescu, inspector special al CAS, trimis de taină de autoritățile centrale în refugiul din munți, unde stau ascunși șefii CJAS Iași.

Ce părere aveți despre acest caz strigător la cer?

Se vede că dumneavoastră proveniți dintr-o anumită parte a presei. Nu este vorba despre nici o greșeală, ci de implementarea unui program pilot privind stârpirea corupției denumit Șpaga, orizont  2030. Prin trimiterea unor asemenea somații, fie ele și false, urmărim sădirea în rândul celor mai tineri cetățeni a sentimentului obligativității declarării oricăror venituri. Cred că nici măcar dumneavoastră nu puteți nega că acest copil va ține minte toată viața că Fiscul stă cu ochii pe el.

Nu v-ați gândit că îl traumatizați totuși?

După cum spuneam, este vorba despre un program pilot implementat cu fonduri europene pe axa 18, Dezvoltartea Spiritului Civic în Prepubertate…

Dă Europa bani pentru așa ceva?

Da, desigur, fiindcă e de notorietate că mulți dintre copiii români vor ajunge contribuabili străini și guvernele UE sunt interesate de educația întru fiscalitate.

Cu toate acestea, este un abuz să cereți declarații de venit unui copil atât de mic!

Un abuz este felul în care priviți dumneavoastră acest caz, tolerând comportamentul părinților care s-au grăbit să anunțe presa în condițiile în care după maximum optsprezece ore de cozi și anticamere, ar fi putut ajunge la secretara domnului director, căreia să îi explice întregul caz. În felul acesta, ar fi aflat că, de fapt, ar trebui să mulțumească autorităților pentru includerea copilului în acest program pilot.

Să ne mai așteptăm și la alte asemenea surprize?

Eu nu declar nimic oficial, dar vă spun că ministerul finanțelor pregătește un impozit cu totul revoluționar, în care fiecare gospodărie va fi impozitată pe baza cântăririi reziduului solid din canalizare, după principiul că trebuie să plătești în funcție de cât mănânci. Și ce altă măsură mai bună pentru consumul populației decât canalizrea fiecărei familii?

Bine dar e scandalos! Cum să ne cântărească…. Ăsta e un impozit de…

Ziceți mersi. Au fost voci care au cerut taxa pe a doua înmatriculare în cazul doamnelor care au mai fost căsătorite. Nici nu intru în detalii cu privire la felul în care doreau să stabilească impozitele alea! Noroc că s-a opus Tăriceanu. Că el e la a cincea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *