CE MĂNÂNCĂ ȘI CE BEAU NUTRIȚIONIȘTII DE SĂRBĂTORI

Sărbătorile sunt aproape și știm cât de greu este să îți menții silueta în această perioadă. Pentru că vrem să îți venim în ajutor, îți spunem ce mănâncă și ce beau nutriționiștii de Crăciun și Revelion, dar și ce fac ca să rămână în formă.

Cum te pregătești pentru masa de sărbători

Nu pleca la nicio petrecere de sărbători înfometată. Mănâncă o gustare sănătoasă acasă, plină de proteine. Este cel mai simplu mod în care poți sta departe de preparatele nesănătoase, pe care vrei să le eviți în această perioadă, spune nutriționistul Laura Schoenfeld, citată de eatclean.com. Dacă, totuși, vrei să te răsfeți, alege ceva care îți place foarte tare.

În perioada sărbătorilor vei avea în casă fripturi și alte preparate bogate în calorii și grăsimi, iar o metodă care te va ajuta să rămâi la greutatea ta este să ai un mic dejun sănătos. Alege lapte cu fulgi de ovăz și fructe de pădure sau o salată cu piept de pui, iar până la masa principală, mulțumește-te cu un măr și migdale. Nutriționistul Jessica Levinson susține că o astfel de masă te va ajuta să reziști până în momentul în care vei ajunge la petrecerea sau reuniunea de Crăciun.

Nutriționistul Gina Hassick te sfătuiește să mănânci mai puțin și mai des de sărbători. Ia câte o gustare la fiecare patru ore și îți vei ajuta metabolismul să ardă calorii mai repede.

Ce bei de sărbători

Nu doar la alimente trebuie să fii atentă, ci și la băuturi. Cocktail-urile dulci au foarte multe calorii, așa că alege un pahar de alcool simplu. De asemenea, este important să alternezi băuturile alcoolice cu multă apă. Un pahar de vin, de whiskey sau de bere este cea mai bună alegere. Nu consuma, însă, mai mult, pentru că te vei simți rău.

Alte sfaturi de la nutriționiști de care să ții cont de sărbători

În perioada sărbătorilor, nu uita de hidratare. Bea cel puțin 1,5 litri de apă, pentru a preveni mâncatul în exces. Deshidratarea este deseori confundată cu foamea.

Evită mini-pateurile sau mini-tartele. Sunt mici și riști să mănânci foarte multe, pentru că nu îți dai seama. Nu îți pune de mai multe ori în farfurie, pentru că nu ai nevoie de atât de multe alimente. Când îți compui farfuria de Crăciun, asigură-te că ai și legume, nu doar carne. Este foarte important să nu te chinui să mănânci ce nu îți place, chiar dacă ești invitată undeva. Găsește o scuză bună și alege să mănânci ceva ce chiar îți răsfață papilele gustative.

Oricât ai fi de obosită, a doua zi este indicat să faci mișcare. Nu trebuie să mergi la sală, este de ajuns să faci o plimbare de 20 de minute.

Sursa foto: 123rf.

Sursa: unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *