Cel mai obsedat dintre pământeni

Județul nostru s-ar putea mândri ca fiind deținătorul unor recorduri naționale? Sigur că da, avem, de exemplu, olimpici superinteligenți recunoscuți nu numai în țară, ci și în străinătate. Dar oamenii aceștia tineri își văd de învățătura lor, îți pregătesc viitorul care, cel mai probabil, va fi undeva în străinătate. N-au timp să taie panglici, nici nu-i invită nimeni. N-au timp de staționare îndelungată în studiorile de televiziune, că iarăși nimeni nu-i cheamă să-și dea cu părerea. N-au cum să-și pună fotografiile în Aeroportul Iași, ca să vadă lumea că ei sunt ambasadorii acestui colț de țară, căci importanța lor pare nesemnificativă în raport cu, de exemplu, demnitatea de președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași. Acești olimpici ai Iașului fac parte din acea generație care îi spunea corect lui Cristian Adomniței, când era ditamai ministrul educației naționale, câte stele sunt pe steagul Uniunii Europene, în timp ce ilustra persoană a acestuia din urmă o ținea morțiș pe-a lui, adică pe-aia proastă.

Pantagruel de Iași
Deci, copiii noștri dotați nu se bucură de expunere publică intensă și nici nu se preocupă de imaginea lor proprie. La polul opus, însă, că tot vorbirăm de recordurile noastre naționale, se află însuși Cristian Adomniței, lider PNL Iași și președintele în funcție al CJ Iași. Obsesia sa pentru propria imagine a depășit de mult cotele normale pentru un om politic care, nu contestă nimeni, e firesc să-și dorească vizibilitate în spațiul public. Îl puteți vedea pe Adomniței în interiorul Aeroportului Iași, un spațiul public realizat din bani publici. Îl puteți vedea la dimensiuni nord-coreene pe banerele uriașe în care se asociază insistent cu același aeroport, realizate tot pe bani publici. Pofta sa de imagine publică este pantagruelică, frizând patologicul. Ca dovadă, primul număr al oficiosului CJ Iași, Vestea Județului, distribuit în 50.000 exemplare pe banii ieșenilor, conținea în cele 8 pagini nu mai puțin de 16 fotografii ale personajului despre care facem vorbire. Nu interesează aici că oamenii săi au manifestat exces de zel sau obediență, totul s-a făcut și se face sub controlul direct și strict al liderului PNL Iași. Să mai spunem doar că sumele destinate imaginii publice a președintelui CJ Iași sunt exorbitante. Dar vom reveni pe acest subiect în edițiile următoare.

Record în online
Adomniței înregistrează un record absolut în România în mediul online. Are o pagină personală de Facebook, are o altă pagină oficială de președinte CJ pozat cu mâinile în sân și încă una de „politician”, fost deputat, tot pe Facebook. Are link de pe pagina oficială a CJ Iași către „pagina oficială a Președintelui” (scris cu P mare). Parafrazându-l pe Caragiale, putem spune că Adomniței se simte enorm, dar se vede monstruos. Cireașa de pe tort o reprezintă numărul de fotografii pe pagina principală a website-ului CJ Iași, știți, ăla făcut și întreținut tot din bani publici. Astfel, președintelui CJ Iași i se pot număra doar pe prima pagină 16 fotografii, record absolut în România, dacă e să ne referim la numărul pozelor președinților postate pe pagina principală a website-urilor consiliilor județene. Asta în condițiile în care jumătate din președinții de CJ din România au ZERO fotografii pe website-ul oficial. În urma lui Adomniței, se află tânărul președinte CJ de la Maramureș, cu 11 fotografii postate pe prima pagină, și cel din Arad, cu 5 poze. În rest, ceilalți 38 de președinți de CJ din România au între zero și maxim trei fotografii pe website.

 

Consiliu Județean Adresa URL(website) Nr. fotografii ale președintelui CJ pe pagina principală a websiteului
Consiliul Județean Alba www.cjalba.ro 1
Consiliul Județean Arad www.cjarad.ro 5
Consiliul Județean Argeș www.cjarges.ro 0
Consiliul Județean Bacău www.csjbacau.ro 3
Consiliul Județean Bihor www.cjbihor.ro 0
Consiliul Județean Bistrița Năsăud www.cjbn.ro 0
Consiliul Județean Botoșani www.cjbotosani.ro 0
Consiliul Județean Brăila www.cjbraila.ro 0
Consiliul Județean Brașov http://site.judbrasov.ro 2
Consiliul Județean Buzău www.cjbuzau.ro 0
Consiliul Județean Călărasi www.calarasi.ro 0
Consiliul Județean Caraș Severin www.cjcs.ro 0
Consiliul Județean Cluj www.cjcluj.ro 0
Consiliul Județean Constanța www.cjc.ro 0
Consiliul Județean Covasna www.covasna.info.ro 1
Consiliul Județean Dâmbovița www.cjd.ro 1
Consiliul Județean Dolj www.cjdolj.ro 1
Consiliul Județean Galați www.cjgalati.ro 0
Consiliul Județean Giurgiu www.cjgiurgiu.ro 1
Consiliul Județean Gorj www.cjgorj.ro 1
Consiliul Județean Harghita www.judetulharghita.ro 0
Consiliul Județean Hunedoara www.cjhunedoara.ro 1
Consiliul Județean Ialomița www.cicnet.ro 1
Consiliul Județean Iași www.icc.ro 16
Consiliul Județean Ilfov www.cjilfov.ro 1
Consiliul Județean Maramureș www.cjmaramures.ro 11
Consiliul Județean Mehedinți www.sejmh.ro 0
Consiliul Județean Mureș www.cjmures.ro 0
Consiliul Județean Neamț www.cjneamt.ro 0
Consiliul Județean Olt www.cjolt.ro 0
Consiliul Județean Prahova www.cjph.ro 1
Consiliul Județean Sălaj www.cjsj.ro 0
Consiliul Județean Satu Mare www.cjsm.ro 3
Consiliul Județean Sibiu www.cjsibiu.ro 1
Consiliul Județean Suceava www.cjsuceava.ro 3
Consiliul Județean Teleorman www.cjteleorman.ro 0
Consiliul Județean Timiș www.cjtimis.ro 0
Consiliul Județean Tulcea www.cjtulcea.ro 2
Consiliul Județean Vâlcea www.cjvalcea.ro 0
Consiliul Județean Vaslui www.cjvs.eu 0
Consiliul Județean Vrancea www.cjvrancea.ro 2

Notă: Numărul fotografiilor președinților postate pe pagina principală a website-urile consiliilor județene poate varia în funcție de ultimele postări făcute de angajații acestora. Cifrele din tabel se referă doar la o anumită zi în care s-a realizat numărarea pozelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *