Cele mai scumpe sticle cu apă

Nu există exemplu mai clar de prostire națională și de japcă vestică decât apucătura asta nouă românească de a bea apă exclusiv din PET. Deși am crescut cu toții cu apa cursă din robinetele strămoșești, ba unii chiar și cu aia de o scotea bunicul din fântână, astăzi nu se cade ca, dacă îți intră în casă (în birou sau doar în curte) un om însetat să îi dai apă într-o cană! Nu! Greșit! Neamprostie și crimă împotriva umanității! De parcă sănătatea s-ar fi născut la PET, fiecare dintre noi se simte dator să aibă apă minerală sau chiar plată pe care o toarnă mândru, eventual direct din bidonul care îi atestă originea. Mă uit chiar cu uimire cum jumătate dintre ieșeni beau cu entuziasm apa care izvorăște de sub un deal pe care în ultima sută de ani au funcționat neîntrerupt niște grajduri.

Parcă mai prindem însă la inimioară când constatăm că nu suntem singurii prostiți să ignorăm apa care curge la robinet și cu care oricum ne spălăm pe dinți, facem borș sau ne clătim vasele din bucătărie. Fiți atenți aici ce grozăvii am găsit în lumea largă.

 

Cele mai scumpe sticle cu apă1. Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani

60.000 USD per 750 ml

Este probabil cea mai scumpă apă din lume. Are două surse de proveniență alternative: Franța sau Fiji. Culmea e că nu e chiar așa de scumpă dacă ai în vedere că recipientul este fabricat din aur de 24K. „Sticla” a fost imaginată de Fernando Altamirano de la Tequila Ley, unde se produce una dintre cele mai scumpe băuturi alcoolice din lume. Mai există și o variantă de cristal a recipientului, care costă „doar” 3,600 de dolari. Apa din toate aceste sticle conține însă și cinci miligrame de pulbere de aur. Noi am bea-o după vreo doi castraveți murați…

 

Cele mai scumpe sticle cu apă2. Kona Nigari Water

402 USD per 750 ml

Apa Kona Nigari este vândută în Japonia. Clipul publicitar în care este prezentată pretinde că această apă te ajută să slăbești, reduce stresul, și ameliorează tonusul și aspectul pielii. Se obține prin desalinizarea apei extrase din oceanul Pacific, de la o adâncime de 700 de metri, undeva lângă insulele Hawai. La asemenea proprietăți, nici nu e de mirare că japonezii se dau în vânt după ea. Dacă ar fi să o bem noi, am prefera-o a doua zi după o beție cu „căpșunică”.

 

Cele mai scumpe sticle cu apă3. Fillico

219 USD per 750 ml

Sunt construite în forma a două piese de șah: un rege și o regină. Chestia asta se potrivește cumva fiindcă sticlele au capace din aur, din dorința de a le asocia cu ideea de regalitate. Nu e limpede din ce chiuvetă provine apa ca atare, dar ea se vinde în Japonia. Nu e limpede nici cine ce ar trebui să bea. Dacă îți inviți nevasta la masă, bei regina sau bei regele? E ditamai provocarea pentru heterosexualitatea multora. Noi am asocia această apă cu arșița care te cuprinde după un ciolan afumat cu fasole.

 

Cele mai scumpe sticle cu apă4. Bling H2O

40 USD per 750 ml

Cel mai sugestiv aspect al acestei ape este numele ei: Bling. Asta îmi aduce în minte cocalari americani plini de lanțuri și belciuge de priponit bizonii, făcute din aur și afișate mârlănește pe cheptane dezgolite. Sticla e decorată cu cristale Swarowski și vrea să fie un fel de șampanie a apelor minerale, fiindcă are și dop ca o sticlă de spumant. Se poate să vină o zi în care să ne serbăm onomasticile cu Bling, dar până atunci noi am asocia-o cu oleacă de slănină cu ceapă.

 

Cele mai scumpe sticle cu apă5. Veen

23 USD per 750 ml

Conținutul său pare a fi într-adevăr cea mai pură și mai proaspătă apă de pe planetă, obținută dintr-un izvor renumit din Finlanda. Nu e însă limpede dacă potolește mai repede setea decât apa de la Apa Vital, ceea ce te face desigur să clatini din cap la gândul că din banii aștia cumperi zece kile de vin bun de la un țuțuroi gospodăresc. Fiindcă e singura apă cu adevărat din selecția noastră, parcă am asocia-o unei salate de varză murată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *